In en om Assen
Arie Goedhart
Info op mijnagenda.nl

Arie Goedhart en de verstilling in het landschap

Arie Goedhart (1944) is geïnspireerd geweest door landschappen en mensen. Het midden in de natuur wonen is voor hem al een mooie beleving, maar bezig te zijn met de schoonheid ervan en het te vertalen in kunstwerken is daarbij een fantastisch voorrecht. De kleuren, de vormen van bomen, de verstilling in het landschap - dat zich in elk seizoen bij elke weersomstandigheid voordoet- probeert hij vast te leggen in zijn werk. Pen en inkt zijn daarbij mijn voornaamste middelen, met uitstapjes naar de rietpen en het penseel. Hij heeft zijn leven lang, naast zijn werk, getekend en geschilderd en is, zoals men dat noemt, een autodidact.

Hij werd hierbij gestimuleerd door Joop Neutel (mentor schilder- en tekenclub 'Het Palet' in Hoogeveen), kunstenaar Henk Molenaar in Delft bij het pentekenen, en Tibor Kadar (kunstacademie Vespriem , Hongarije), die hem stimuleerde om vooral op groter formaat te gaan werken. In een commentaar op een solotentoonstelling schreef Gerard van der Weerd, landelijk bekend kunstenaar uit Hoogeveen over mijn werk het volgende:

'Arie Goedhart komt met eerlijk werk, recht uit het hart en ingetogen in zijn pentekeningen. Uitbundig is hij in zijn kleurgebruik. Hij maakt bovenal landschappen met sfeer en beheerst duidelijk verschillende technieken.' Arie Goedhart illustreerde onlangs een bundel korte verhalen over mens en natuur in het huidige cultuurlandschap van Gerard Back (Coevoerden).


Info op clockhuys.com

Arie Goedhart maakt prachtige, gedetailleerde pentekeningen en Inktschilderijen. Werk waarvan je kunt zien dat de kunstenaar veel liefde voor de natuur heeft. Arie raakt nooit uitgekeken op het landschap, het is zijn grootste inspiratiebron. Bossen, heidevelden, het steeds wisselende licht, maar vooral de bomen. Eeuwenoude bomen, die treffen hem. Grillige vormen, kale takken, een rij knotwilgen, er gaat geen dag voorbij of hij tekent. Maar ook opdrachten zoals een huis laten tekenen/of geliefd uitzicht maakt hij met groot enthousiasme.

Arie Goedhart is opgeleid door diverse kunstenaars. Hij exposeert regelmatig en is ingeschreven bij het Centrum voor Beeldende Kunst Drenthe.


Arie Goedhart exposeert in ElimGe├╝pload door rtvdrenthe op 18 feb 2010

Arie Goedhart uit Hoogeveen is 65 jaar en autodidact. Hij tekent en schildert met een ongelofelijke precisie met pen en inkt. Ter gelegenheid van zijn 65e verjaardag is in januari en februari een expositie te zien van zijn werk in Galerie Afterdaan in Elim.


Bezoek hier de website van Arie Goedhart
© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl