In en om Assen

Art EvenTT 2010foto © Sietse Kooistra


Art EvenTT volgens CdK Tichgelaar als overdekte kunstbeurs een blijvertje


Info op asserjournaal.nl d.d. 6 november 2010. Een bijdrage van Lammert Aling

Commissaris der Koningin Jaques Tichgelaar gaat er van uit dat de kunstbeurs Art EvenTT van orga-nisator Dennis Wood een blijvertje is. Dat bleek uit zijn openingstoespraak ter gelegenheid van de eerste overdekte kunstbeurs van het Noorden. Dennis Wood heeft de hal goed gevuld gekregen met werk van kunstenaars van allerlei snit.

Ruim 100 kunstenaars en galeriehouders laten een verscheidenheid aan kunst zien en het bijzondere van deze beurs is dat de exposanten niet vooraf beoordeeld zijn door een commissie. Daardoor is een grote toegankelijkheid voor een breed publiek gecreëerd. Uit het hele land zijn kunstenaars naar Assen gekomen. Zo ook Joop Houthuizen en zijn vrouw uit het Brabantse Budel. Joop is beeldhouwer en maakt bronzen vrouwenfiguren. Zijn stand met zijn beelden op rechthoekige zuilen is een lust voor het oog.

Zijn buurman, fotograaf Egbert Sepp uit Leeuwarden, is een reclame- en reportagefotograaf die op Art EvenTT prachtig werk in zwart-wit laat zien. Een boot op het droge in Bretagne is werkelijk een indrukwekkende plaat. Beeldhouwer Roy Greve toonde opvallende figuren in klei en brons op klassieke thema’s gebaseerd. Er was heel veel te zien en zo divers, dat iedere bezoeker tevreden aan zijn trekken kon komen.


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl