In en om Assen

Asser bandjes in de jaren '60
The Old Fashioned Jazz Group

Omstreeks 1958 vormen Jaap en Henk met enkele vrienden The Music Boys. Hun eerste optreden is op een club-avond van korfbalvereniging ASKO. Op het kleine podium is nauwelijks plaats voor de vijf bandleden. Dat het er al-lemaal nog heel primitief aan toe gaat, blijkt bijvoorbeeld uit de door Jaap zelfgemaakte en met varkensblaas bespannen bongootjes.

Lees verder
Het begin van Cuby + Blizzards

'Wij kwamen aan en terwijl wij onze spullen neerzetten, zagen we dat ons publiek bestond uit jongens en meisjes van de Amsterdamse scène. Je hoorde ze praten over boeren uit Drenthe en dat het niks kon worden. Maar wij hadden de eerste maten nog niet gespeeld of je zag hun verbaasde blikken".

Lees verder
Little Willy and the Stranglers

Het succes groeit en de band wordt veel gevraagd op feest- en dansavonden. De band profileert zich nu als dans- en showorkest en het repertoire wordt uitgebreid met nummers van Beatles, Stones, ZZ & de Maskers, Kinks en Animals.

Lees verder
The Spencers

Ruim tien jaar later, in 1979 pakt Bé onder naam The B.J. Hegen Bluesband zijn muziek weer op. De band verandert begin jaren tachtig nog een aantal keren van samenstelling en in 1988 verschijnt hun eerste elpee Door to door blues, gevolgd door de cd's Been down so long (1997) en Lonesome road (2002).

Lees verder
The Sound of Ymker

Als The Sound in Parkzicht in Veendam samen met Cuby + Blizzards geboekt is, weten ze zich de underdog. Ze bedenken daarom iets speciaals om die avond op te vallen. Het zal hun beroemde act met de harttransplantatie worden.

Lees verder


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl