In en om Assen

BigBand MoonlightIn de loop der jaren is een gevarieerder repertoire tot stand gekomen


Bigband Moonlight uit Assen werd in 1982 opgericht naar voorbeeld van de Amerikaanse bigbandtraditie met bandleiders als Count Basie, Duke Ellington en natuurlijk Glenn Miller. Als eerbetoon aan Glenn Miller werd gekozen om de Asser bigband te vernoemen naar één van Millers grootste hits: Moonlight Serenade.

In de jaren na de beginperiode kwam de bigband al snel in aanraking met moderner repertoire. Zo werden er bebop-nummers geintroduceerd, maar ook modernere stijlen kwamen op het repertoire te staan. Arrangementen van Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Quincy Jones, Maynard Ferguson en Bob Mintzer kwamen dan ook steeds vaker voor op de concerten van Bigband Moonlight.

De afgelopen jaren heeft de bigband een muzikale facelift ondergaan. Er is moderner en gedurfder repertoire uitgekozen om te spelen. Denk hierbij aan muziek van het New Cool Collective, Bill Hollman, Gordon Goodwin, Peter Herbolzheimer of Michael Bublé. De traditionele nieuwjaarsconcerten werden in een moderner jasje gestoken en steeds vaker werd de weg gevonden naar nationale en internationale jazzfestivals.

In de loop der jaren is een gevarieerder repertoire tot stand gekomen. Bigband Moonlight heeft de mogelijkheid om een avondje traditionele bigband muziek ten gehore te brengen, maar anderzijds de mogelijkheid om een avondje stevige moderne swingmuziek te laten horen, evenals spetterende latin en onderbuikbewegende funk. Bij Bigband Moonlight gaat dit altijd gepaard met een groots enthousiasme, waardoor de concerten altijd eindigen in een staande ovatie van het aanwezige publiek!

Bigband Moonlight heeft een traditioneel nieuwjaarsconcert. Naast dit nieuwjaarsconcert speelt de bigband op jazzfestivals, bedrijfsfeesten, dorpsfeesten, enzovoort. Er is een indrukwekkende lijst ontstaan van gastsolisten waarmee de bigband heeft samen mogen werken: saxofonist Piet Noorddijk, mondharmonicaspeler Bill Jaspers, bluesartiest Harry Muskee, zanger Edwin Rutten, de trompettisten Sander Hartgers, Ramses Helmus en Erik Veldkamp, trombonisten Jeroen Rol en Vincent Veneman en de saxofonist die al jarenlang meedraait in de internationale jazztop: Mark Gross. Ook Ron Jackson - gitaar - heeft met ons een Nieuwjaarsconcert gegeven.


BigBand Moonlight with Mark GrossBigBand Moonlight live at AJazz with Mark Gross


Bezoek hier de website van BigBand Moonlight

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl