In en om Assen

BikkelRock uut Drenthe


Val doodBiografie

Bikkel is opgericht in Nieuw Weerdinge door de drummer Jacob Vos en gitarist Luuk Rengers. Na wat wisselingen in de band is de naam Bikkel officieel ontstaan op 4 januari 1991. De band speelt alleen maar eigen nummers die omschreven kunnen worden als Drentstalige Boeren Rockmuziek, wat vol zit met humor, feest en af en toe een schopje tegen de maatschappij! Bikkel is erg trots op zijn afkomst en straalt dit dan ook uit tijdens een optreden. Het is bijna onmogelijk om tijdens de opzwepende muziek niet mee te doen!

In 1996 heeft Bikkel de CD ‘Schijt aan alles’ opgenomen in de studio ‘Douwe Buiter’ in Zwartemeer. Hiervan zijn 1000 exemplaren gedrukt én verkocht! De CD bestaat uit 14 eigen geschreven drentstalige rock nummers. De CD is gepresenteerd in de Boogie Bar te Emmen. De presentatie trok een volle zaal en was een groot succes. Er zijn toen al ruim 100 CD’s de toonbank over gegaan.

In 2005, na een lange periode van ups en downs, spelen en niet spelen, inspiratie en geen inspiratie kwam ineens de drive en motivatie terug om er alles aan te doen om Bikkel ten gehore te brengen aan het grote publiek. Na twee jaar lang nummers schrijven en keihard repeteren, bood zich eindelijk een manager aan in de naam van Ronald Ploeg. In 2008 doken ze opnieuw de studio in om 14 gloednieuwe nummers op te nemen. Dit keer werd echter het amateurisme overboord gegooid en werd alles, maar dan ook alles professioneel aangepakt! Na benadering van Hendrik-Jan Bökkers (Jovink en de Voederbietels) werd de nieuwe plaat 'Materiaal' in zijn studio opgenomen.

Optredens onder andere tijdens de Gouden Pijl, Café de Karre in Tuk, Gigantengala, Voorprogramma van Normaal, Rowen Heze, Jovink en de Voederbietels, Band Zonder Banaan en Skik. Willems Wondere Weiland én natuurlijk de cd-presentatie van de plaat 'Materiaal' in Murphy's Pub, te Emmen. Bikkel is nog altijd LEVENSGEVAARLIJK en KEIHARD!© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl