In en om Assen

Daniel ter Waarbeek & BandDaniel ter Waarbeek is een gedreven singer/songwriter uit Emmen. Een prachtige donkerhese stem en mooi ingehouden gitaarspel. Akoestische en integere luisterliedjes waarmee Daniel zijn publiek een kijkje geeft in zijn wereld en de wereld om hem heen. September 2008 werd Daniel door de programmeurs van het legendarische bluescafe de Amer in het Drentsche Amen ontdekt. Dusdanig onder de indruk van deze jongeman boden ze hem meteen een plek op het Amerpodium aan. Al snel volgde meer solo optredens waarbij hij zichzelf op akoestische gitaar begeleidde. Naast het schrijven van de muziek is Daniel ook verantwoordelijk voor alle illustraties en grafische ontwerpen voor de band.

Inmiddels wordt Daniel op het podium bijgestaan door Liesbeth Tammes op basgitaar en tweede stem en Bram Markerink op Cajon en percussie. Beiden vormen een mooie aanvulling op de muziek van Daniel en geven dit trio een geheel eigen en uniek geluid zonder hierbij het intieme en persoonlijke karakter van de liedjes uit het oog te verliezen. De laatste twee jaar heeft dit trio dan ook al een mooi rijtje optredens neer kunnen zetten met als voorlopig hoogtepunt als voorprogramma van Roosbeef.


The Bluesman; Cafe de Amer 2 November 2008


Bij binnenkomst zit de sfeer er zoals gewoonlijk in Cafe de Amer al goed in. Boo Boo Davis heeft zich verschanst achter een lekker potje bier en tot mijn stomme verbazing zit radio 3 deejay Giel Beelen pal naast hem! Nou moet het toch echt niet gekker worden! Amen wordt nu toch wel heel erg beroemd! Bij het voorstellen komen we er overigens al snel achter dat het niet Giel Beelen betreft, maar de uit Emmen afkomstige Daniel ter Waarbeek, die het voorprogramma deze middag zal gaan verzorgen. De gelijkenis is hoe dan ook verbluffend! Daniel is onlangs door programmeurs Jan & Harry gespot op een podium in het Drentse Erm en waren dusdanig van de jonge singer/songwriter onder de indruk dat ze hem meteen de kans hebben gegeven om het heilge Amer-podium te beklimmen.

Daniel staat aan het begin van zijn set stijf van de zenuwen en als de geluidsapparatuur het dan ook nog eens laat afweten, dan gieren je de zenuwen natuurlijk helemaal door de strot. Tijdens de soundcheck was alles nog perfect afgesteld, maar een stroomstoring eerder die middag gooide uiteindelijk toch nog wat roet in het eten. Na een minuutje of tien zijn alle geluidshobbels verdwenen en kan Daniel eindelijk van start gaan. Daniel's start is nog een beetje onzeker, maar wat wil je ook! Honderd man voor je neus, met allemaal de blik op Daniel! Ga d'r zelf maar es zitten! Naarmate zijn korte optreden vordert komt hij gelukkig lekker op gang. Ik ben dan wel geen groot fan van het genre singer/songwriter, maar deze jonge knul uit Emmen weet na een paar nummers goed te overtuigen met fris klinkend gitaarwerk en een mooie en zuivere stem.

Een voorprogramma in De Amer is altijd kort, maar deze Drent heeft het toch mooi voor elkaar gekregen om zich in pakweg 30 minuten (met voornamelijk zelf geschreven nummers) in de kijker te spelen. Chapeau!


Bezoek hier de website van Daniel ter Waarbeek

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl