In en om Assen

ROYAL RELATION ( alterego DIRTY BOULEVARD)Info op de eigen website

Wat hebben Herman Brood, Cindy Lauper, The Rolling Stones, Lou Reed, Blondi, James Brown en Elvis gemeen? Zo op het eerst oog en oor niet veel, behalve dat ze allemaal gecoverd worden door de Asser rock ‘n roll-band Dirty Boulevard. Zes doorgewinterde rockers putten uit jaren podiumervaring en koffers vol rockclassics.

Niet de artiest of het tijdperk bepalen het repertoire van Dirty Boulevard, maar het rock ‘n roll-gehalte van de nummers. En daarmee is een avond Dirty Boulevard een spetterende rockshow die in ruim twee uur het publiek meesleurt langs het beste dat drie decennia rock ‘n roll heeft voortgebracht. Van Terschelling tot het Brabantse Deurne, van Den Haag tot Oldenzaal, in de loop der jaren hebben honderden kroegen, feesttenten, theaterzalen, buitenpodia en jongerencentra het stempel Dirty-proof gekregen.

Dirty Boulevard combineert een lekkere rock-sound met een pakkende live-show met eigen licht en rook. De band is onderdeel van de Stichting Royal Relation Music en speelt altijd op onkostenbasis. Geen geklooi met loonbelating dus! ‘So get dirty too!' en boek nu Dirty Boulevard!

E-mail: live[at]dirtyboulevard.nl


Info op vanplan.nl d.d. 18 februari 2012

Asser rock 'n roll-band.

Het december-vet van de botten swingen tijdens een avondvullende rock’n roll-show. En dus stelt rockminnend Assen zich de 14e januari weer de volgende vraag: “Wat hebben Herman Brood, Cindy Lauper, The Rolling Stones, Lou Reed, Blondie, James Brown en Elvis gemeen?”

Zo op het eerst oog en oor niet veel, behalve dat ze allemaal gecoverd worden door de Asser rock ‘n roll-band Dirty Boulevard. Zes doorgewinterde rockers putten uit jaren podiumervaring en koffers vol rockclassics. Niet de artiest of het tijdperk bepalen het repertoire van Dirty Boulevard, maar het rock ‘n roll-gehalte van de nummers. En daarmee is een avond Dirty Boulevard een spetterende rockshow die in ruim twee uur het publiek meesleurt langs het beste dat drie decennia rock ‘n roll heeft voortgebracht. Van Terschelling tot het Brabantse Deurne, van Den Haag tot Oldenzaal, in de loop der jaren hebben honderden kroegen, feesttenten, theaterzalen, buitenpodia en jongerencentra het stempel Dirty-proof gekregen.

In drie bruisende sets wordt het publiek in een heuse rock’n roll-flow gebracht. Een avond Dirty Boulevard wordt tenslotte niet voor niks beschreven als een enerverende trip langs 30 jaar rock’n roll! Dit unieke concert van Dirty Boulevard is extra speciaal omdat de band eenmalig wordt uitgebreid met een een viertal blazers: The Dirty Horns!


Info op abbeyroden.nl 4 april 2009

Dirty Boulevard: ouwe rockers in nieuw jasje

OK, de Rolling Stones bestaan al langer maar de jongens van Dirty Boulevard draaien toch ook al 30 jaar mee. Deze band uit Assen is dus een ouwe bekende in het Noordelijke rock 'n roll-circuit. Ze treden regelmatig op en wilden graag een paar van hun eigen vertolkingen op de schijf zetten. Het resultaat is een drietal bekende nummers met een eigen draai. Hieronder de proefmixen.

Het was niet koud op de dag dat de 6 leden in Abbey Roden langskwamen. Nog sterker, het was de eerste echt warme dag in de lente van 2009. De mannen van Dirty Boulevard baaldenstiekem een beetje dat ze net deze dag de studio in gingen. Gelukkig kon tussentijds nog heel wat buiten worden vertoefd met, zoals het echte rock'n rollers betaamd, veel sigaretten, bier en patat uit de lokale snackbar.

Uit een hoeveelheid van geparkeerde auto's kwamen een paar joekels van gitaarversterkers en heel wat effectapparatuur, gitaren een een Nord Electro synthesizer. Het was even passen en meten en de zanger werd uiteindelijk in het hok met de mengpanelen neergezet. De nummers werden zo veel mogelijk in één keer ingespeeld en later volgden nog wat zang-overdubs en een enkele extra gitaar. Bij 'Come as you are' werden als extra effect alle partijen 2 keer ingespeeld om een breed geluid neer te zetten. Al met al een mooi resultaat zo op de eerste warme lentedag van het jaar. Hopelijk volgen er nog heel wat van zulke bands.

O ja, er is ook nog een primeur: in Heroes zit de eerste fade-out die in Abbey Roden is opgenomen. De meeste bands houden blijkbaar van een 'netjes' einde..


Bezetting:

drums/zang: ALDO KOOPS
bas/zang: RICHARD LAMBERS
zang: BARRY VAN URK
gitaar/zang: JOHAN ZWART
gitaar: ROEL FABER
saxofoon/toetsen: JEPPE OOSTENGA


Dirty Boulevard: "Heroes"(thanx David Bowie)Bezoek hier de website van Royal Relation

en hier de website van Dirty Boulevard


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl