In en om Assen

De Dixmeyer Blues BandDixmeyer Bluesband Biografie


Info op musicfrom.nl

DIXMEYER blues band is een zesmans formatie, bestaande uit Paul van den Berg, Erik Niemeijer, John van Enst, Hans Niemeijer, Bert Scholten en last but certainly not at least Mr. Harry Kruijer. Ieder van de leden kan bogen op een ruime ervaring in de wereld van de blues. Vele Amerikaanse artiesten werden reeds begeleid waaronder; Chicago Bob, Eddie C. Campbell, Richard Ray Farrel, Bob Pierce, John Morris, Al Green, Eddy Burns en vele anderen.

De stijl die wordt gespeeld, is voornamelijk sterk beinvloed door onder andere T -Bone Walker, Little Walter, James Cotton en niet te vergeten de West-Coast Blues van Junior Watson en Hollywood Fats, Kim Wilson, James Harman e.d.. Dit is een mix van zeer swingende blues, soms met een ietwat jazzy tintje en de echt oude delta blues uit de 50er en 60er jaren, waarvan Muddy Waters een belangrijk voorbeeld is. Door deze keuze van de blues, kan iedere liefhebber van authentieke blues ruimschoots aan zijn trekken komen, omdat de samenstelling van het repertoire zowel vette chicago blues als zeer subtiele slowblues en swingende West-Coast blues omvat.

Uitzonderlijk is de bezetting, 2x guitar, piano, bluesharmonica , contrabass, en drums, waardoor de nummers op een zo traditioneel mogelijke manier worden gespeeld. Je zou zeggen een 50er jaren sound. De West-Coast scene is eigenlijk beroemd geworden in de jaren 70door bands als Canned Heat, The James Harman Blues Band, Kim Wilson, Hollywood Fats en vele anderen. Sinds die tijd is vorm van blues ook vooral in de US bijzonder populair. Maar ook in Nederland trekt het volle zalen, waarbij het publiek na afloop meteen uitziet naar het volgende concert.

Het is heel bijzonder, dat er eigenlijk maar een paar bands zijn met deze populaire blues style, zeker in Nedrland. Als u de DIXMEYER boekt krijgt u zeker geen spijt. De bandleden komen altijd strak in pak en blazen stijlvol het dak er gegarandeerd af ! Tot DIXMEYER !!!!


The Dixmeyer Blues Band in La Porte


Info op thebluesman.nl

Voor Muziek- en Eetcafe La Porte en The Dixmeyer Blues Band was het duidelijk vrijdag de 13e, want qua publieke belangstelling is het dieptepunt van het seizoen op vrijdagavond bereikt. Vorige week had portier Henk Schra nog zo'n 160 bezoekers welkom geheten op de Mokumavond. Deze avond waren er helaas maar zo'n 15 bezoekers in het cafe. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen muzikale voorkeur, maar ik hoop toch niet dat we Laporte binnenkort kunnen bombarderen tot Mokumcafe in plaats van bluescafe.

Zonder alle andere bands die in Laporte hebben gespeeld tekort te doen was Dixmeyer voor mij het absolute hoogtepunt van het seizoen. Het is verrekt lang geleden dat er een band in het cafe gespeeld heeft die de traditionele delta blues en de west coast sound zo mooi vertolkte als The Dixmeyer Blues Band. Prachtig! T-Bone Walker, James Harman, Kim Wilson, alle grootheden kwamen voorbij maar ook de Chigago blues van Muddy Waters, Howlin' Wolf en James Cotton werd absoluut niet geschuwd.

De band had daarnaast een uitstekende podiumuitstraling en ieder bandlid mag zo af en toe even een hoofdrol voor zichzelf opeisen. Een mondharmonicaspeler die in spagaath een paar messcherpe bluesharpsolo's er uit perst, een bassist die boven op zijn grote contrabas staat te balanceren en zanger Paul die zo af en toe als een echte Jerry Lee Lewis achter zijn (op bierkratten geplaatste) piano zijn kunstjes vertoont. Misschien allemaal niet zo belangrijk, maar ik mag het heel graag zien dat een muzikant, naast goed spelen, laat zien dat hij lol heeft in hetgeen wat hij aan het doen is.

The Dixmeyer Blues Band had alle ingredienten in zich. Puik bluesharpwerk, een uitstekende ritmesectie, goede zang en bovenal een heerlijke Leslie gitaarsound. Als deze band in een vol Laporte zou hebben gestaan, was het dak er absoluut afgegaan. De 15 mensen die er waren hebben ongetwijfeld genoten. Volgens mij zijn de goede contacten weer gelegd en ga ik The Dixmeyer Blues Band dit jaar in elk geval nog twee keer zien. Ik verheug me er op!!!


Bezoek hier de myspace pagina van de Dixmeyer Bluesband


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl