In en om Assen

DJ Don DiabloInfo op wikipedia.org

Don Pepijn Schipper (Coevorden, 27 februari 1980) is een Nederlandse producer en dj. Onder zijn artiestennaam Don Diablo maakt hij een mix tussen verschillende muziekstijlen - electro, dubstep, disco en hiphop. Single succes was er met nummers als Who’s Your Daddy, Blow, "This Way", Hooligans (ft. Example), "Make you pop" (samen met Amerikaanse producer Diplo) enAnimale (ft. Dragonette).

Schipper groeide op in het Drentse Dalen, vlakbij de Duitse grens, als jongste van drie kinderen. Hij hield zich al op jonge leeftijd bezig met muziek en film. Vanaf zijn tiende maakte hij korte films (met andermans muziek eronder gemonteerd) die soms werden uitgezonden door muziekzender The Box. Enkele jaren later besloot hij zelf muziek voor de filmpjes te maken. Ondertussen organiseerde hij op 14-jarige leeftijd een vaste clubavond in een lokale discotheek om meer studio apparatuur te kunnen kopen. Hij stelde op zijn vijftiende zijn eerste e.p. samen en prompt kwam die e.p. bij een platenmaatschappij terecht. Tot zijn 21e maakte hij ongeveer 20 platen.

Rond 2002 breekt Diablo ook door in Groot-Brittannië. Hij treedt op in de grootste clubs van Groot-Brittannië en vliegt niet veel later de hele wereld rond om zijn muziek ten gehore te brengen. Inmiddels is de lijst uitgebreid met evenementen als Glastonbury, Creamfields, Tomorrowland, Extrema Outdoor, Lowlands, en de Future Music Festival tour door Australië waarmee hij in 2011 tourde met artiesten als Mark Ronson, Chemical Brothers, MGMT en Dizzee Rascal. Onder het platenlabel van ID&T / Universal Music brengt Don Diablo in 2004 zijn debuutalbum 2 Faced uit. Onder andere Marco Hovius van de band 16 Down heeft zijn stem aan een nummer van het album geleend. Don Diablo verzorgt het instrumentale gedeelte.

In 2006 produceert Diablo met de Britse hiphop-artiest Shystie de single ‘I Need To Know’. Deze single wordt ook gebruikt voor de promotie van de Hollywood film Snakes On A Plane met Samuel L. Jackson. Op de B-side van de single staat het nummer Sudderen, een project van Diablo met producer Kubus en rapper Extince. In 2008 tekent Don Diablo een platencontract met Sony Music Benelux om vervolgens diverse dansvloerplaten te releasen waarvan er een, "Too cool for school", uiteindelijk in de populaire Amerikaanse hitserie CSI:NY belandt.

Vanaf 2008 besluit hij om naast zijn reguliere releases zich vooral te concentreren op het delen van nieuwe muziek via de internationale muziekblogs. Dit resulteert in meer dan 7 miljoen (illegale) downloads en diverse nummer 1 noteringen in de charts op de populaire Amerikaanse website The Hypemachine, een website die de activiteiten van muziekblogs over de hele wereld bijhoudt. Mede hierdoor wordt Diablo benaderd door platenmaatschappijen om remixen te maken voor artiesten als de Gorillaz, deChemical Brothers, Pink, Tinie Tempah, Mika, Iggy Pop, Cassius, Public Enemy en vele anderen. In 2009 werkt hij samen met de Engelse rapper Example met wie hij de single "Hooligans" maakt die uit wordt gebracht op het succesvolle Ministry of Sound label.

In 2010 beleeft Diablo succes in de vorm van een samenwerking met de Amerikaanse producer Diplo. Het nummer dat ze samen produceren in de Amsterdamse studio van Don Diablo, "Make you pop", beland uiteindelijk in een wereldwijde Blackberry televisie commercial. Daarnaast werkt hij in 2010 ook samen met de zangeres van de Canadese band Dragonette met wie hij de single "Animale" opneemt, die mede dankzij de controversiële videoclip, niet alleen zijn grootste radiohit wordt, maar ook een succes op Youtube.

In 2011 wordt de "Animale" musicvideo genomineerd voor 'best video of the year" tijdens de TMF Awards en wordt Don Diablo genomineerd in de categorie "best artist dance" tijdens de jaarlijkse 3FM awards. Divided is een zijproject van Diablo. In de zomer van 2004 scoort hij een hit met The music, the people. De in 2005 uitgebrachte single Easy lover is een dance-remake van Phil Collins en Philip Bailey uit 1985.


Don Diablo –Mezelluf-


This one goes out to everyone workin' hard to achieve something in life. It's easy to criticize other people all the time, but WHY TAKE IT ALL SO SERIOUSLY?

This song is about you, not about me. It's not about one person or an ego, it's about getting out there and pursuing your dreams. We had a lot of fun making this track and just wanted to share it (for free) with you guys. Laugh, live, play, breathe in, breathe out and loosen up...we're all in this b*tch called life together, right!? THANK SO MUCH for all the positive comments & LIKES so far! Nothing but love for you all!

Note: Unfortunately we are not part of the illuminati yet. But hey, please do send us an invite when you read this ;-)

Download this track here


Bezoek hier de website van Don Diablo


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl