In en om Assen

FantasiaFest de Lindenhorst 2010


foto Sietse Kooistra


"Het festival is heel natuurgericht en kunstzinnig"


Op de grens van Drenthe & Overijssel in het bos & lommerrijke dal waar het riviertje de Reest meandert, ligt het oude statige herenhuis 'de Lindenhorst'. In deze feeërieke omgeving zal tijdens het laatste weekend van juli een sfeervol festijn verrijzen! Met veel aandacht & ruimte voor ambachten & hervonden kunsten. Vertier & vermaak, met muziek, optredens & workshops voor jong & oud. Kom! Wees van harte welkom! Bewonder, Beleef & Voel de Magische Wereld van de Fantasie!

Op het Toernooiveld zullen Amazones te paard & Ridders te voet Saga’s ensceneren. De jeugdige bezoeker kan zich verplaatsen in de Wereld van Magie & Fantasie & de confrontatie aangaan met Orcs & Elven. Boogschutters demonstreren hun vaardigheid & geven die door aan de leergierige bezoekers. Vuurspuwers spuwen vuur; Verhalenvertellers vertellen verhalen & in de diverse Workshops kan iedere bezoeker zijn eigen creativiteit herontdekken. Lindenhorst Culinaire zal Uw tong strelen & om het geheel luister bij te zetten zullen gedreven jonge Musici met een Keltische inslag de juiste snaar raken! Bij het aanbreken van de Schemering op ZaterdagAvond, zullen Vuurspelers U gaan betoveren met een Spel van Vuur!

Verhalenvertellers vertellen Verhalen! Laat u inspireren door de Vertellingen en Dichten van: Arvos, BoGar en Jacob van het Elvenhuis. De onverschrokken Amazones te paard van het Team Eponata zullen U imponeren met een daverende nieuwe show! Met gespannen boog en haviksoog zal het Tiem Haagsûh Drie Dei Schuttâhs doelgericht vaardigheid vertonen. Schuilt er een Boogschutter in Uzelf? U mag het onder begeleiding ontdekken! Gezocht! Jeugdige Ridders in de Dop! Kinderen mogen in vol ornaat een proef van dapperheid ondergaan op FantasiaFest de Lindenhorst! Wie Durft?

Jonge Musici met een Keltische inslag brengen U in Vervoering! U kunt genieten van de klanken en de tonen van: AmmA, Faerydae, Finvarra, Rhovanion, World of Stone. Op FantasiaFest de Lindenhorst zullen vele kunstzinnige lieden u laten genieten van de resultaten van hun creative geest, hun ambacht en hun levenslust! Kunstwerken groot en klein, beelden in alle dimensies. Uit stof, leer, hout, papier, klei en metaal. Met kwast, naald, draad en warme ovens. U mag het resultaat van urenlange Noeste Arbeid aanschouwen, bewonderen en de Uwe maken! Bovendien kunt u actief deelnemen en de Creatieveling in U zelf ontdekken via de diverse Workshops. Geniet, Bewonder & Leer van:

Very Important People. Dit nieuwe evenement is ontstaan vanuit een kunstzinnige, natuurgerichte & cultuurhistorische-gedachte. De deelnemers die FantasiaFest de Lindenhorst tot een succes gaan maken zijn voornamelijk kleine zelfstandigen die, getooid in kostuums uit vervlogen tijden, hun biologische producten & diensten, hun kunsten & hun ambachten aan een breed publiek zullen presenteren.


foto Sietse Kooistra


FantasiaFest De Lindenhorst: sprookjesachtig. Info op meppelercourant; d.d. 01.08.2010


De befaamde witte wieven zijn hun alleenheerschappij in het Reestdal kwijtgeraakt. Rondom het oude statige herenhuis De Lindenhorst, op steenworp afstand van de meanderende Reest, wemelde het vandaag en gisteren van de trollen, elfjes en gnomen. In deze schitterende omgeving werd met succes het FantasiaFest De Lindenhorst gehouden. Een sprookjesachtig evenement, dat vele honderden bezoekers trok. Een fantasyfair, met ruimte voor verhalen, muziek, mystiek en overpeinzing. Al bij de entree waanden de bezoekers zich in een andere tijd.

Twee schone jonkvrouwen op gitzwarte briesende paarden. Verderop de bekende klanken uit een doedelzak, tegen de bosrand een knappend vuur. Initiatiefnemer van het FantasiaFest is eigenaar Tom den Hartog van groepsaccommodatie De Lindenhorst. Hij organiseerde eerder autobeurzen op het landgoed, hij wilde eens proberen het over een totaal andere boeg te gooien. 'Ik heb zoiets vorig jaar voor het eerst eens gezien', vertelt hij, 'ik raakte ontzettend onder de indruk van de relaxte sfeer. Back to basic, geen elektronica, maar fantasie. Ik vond het prachtig'. Daarom besloot hij het idyllisch gelegen landgoed met in als middelpunt De Lindenhorst het laatste weekeinde van juli om te toveren in een fantasiewereld.

'De mensen voor even uit de werkelijkheid halen, laten fantaseren. En prikkelen na te denken over cultuur, natuur en zichzelf'. En zo kon het zijn dat amazones te paard en ridders te voet als stappend en wandelend decorum rondom het huis struinden, jeugdige bezoekers elkaar met zwaarden te lijf ging of hun talent als boogschutter uitprobeerden. Er werd opgetreden voor het zich op strobalen verpozende publiek, in het bos (met als toegang een wit gordijn) werden workshops gegeven hoe in contact te komen met boomgeesten en elfjes. Tegen de bosrand een fair met uiteenlopende waar: gewaden, natuurproducten, sieraden en ander ambachtswerk. Leuk voor het hele gezin; en dus voor herhaling vatbaar.


Fantasia Fest de Lindenhorst 2011Fantasia Fest: een fantasiefestijn, een sprookje voor kinderen en volwassenen met ruime fantasie. Voor het eerst georganiseerd op de Lindenhorst onder de rook van Meppel.


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl