In en om AssenGeert OldenbeuvingInfo op de eigen webstee

Hij schildert al zo lang als hij zich kan herinneren en kan zich dan ook geen leven zonder papier, potlood, verf en linnen voorstellen.
Hij is een echte Drent die de Hondsrug in de jaren tachtig ruilde voor de veengronden. Het internet ziet hij als een medium waarop heel veel mensen zich tegenwoordig van informatie voorzien. Deze website is dan ook bedoeld als permanente expositieruimte voor zijn schilderijen.

In zijn jonge jaren was hij veel bezig met potlood en inkt, daarna volgde een periode van olieverf op linnen. In de jaren negentig ontdekte hij de mogelijkheden van aquarel en pastel. Soms maakt hij werkstukken met gebruik van ecoline.
Ongeveer vanaf het jaar 2000 is hij begonnen met zijn "Afrika maskers", daarbij ontdekte hij de bijzondere mogelijkheden van acrylverf. Hij zocht een schildervorm waarbij een hele primitieve uitstraling werd verkregen en bereikte dit door het linnen eerst te voorzien van een laagje modelleerpasta om deze vervolgens te verhitten boven een vuurbron.

Ook tijdens het schilderen met acrylverf vindt de verhitting plaats. Inmiddels is het open vuur vervangen door een verfbrander maar het effect daarvan is er niet minder om. Het is een constant gevecht met verf op linnen en de strijd met het vuur.
Inmiddels heeft deze techniek hem zo gegrepen dat hij deze nu ook toepast bij het maken van portretten en andere schilderijen met uiteenlopende thema´s.
Een ander passie van Geert is het bedenken van logo´s, cd/dvdhoezen, decors en beeldend bezig zijn.

Natuurlijk gaan daar de nodige gesprekken aan vooraf, die zeer belangrijk zijn. Onlangs nog hield hij zich bezig met het ontwerp en de illustraties van een boekje voor stervensbegeleiding van jonge kinderen. Hij noemt dit "de sterren aan zijn hemel", wanneer hij zich op deze wijze kan en mag uitdrukken.


Recentie op www.open.ou.nl

Wie het werk van Geert wel eens heeft bewonderd is tot de ontdekking gekomen dat hij een zeer eigen kleur gebruik en methode heeft ontwikkeld om licht te creëren in zijn schilderijen. Vooral zijn aquarellen vallen op door de sfeer die hij weet op te roepen met deze (volgens hem) "moeilijk(st)e" techniek. In zijn woonplaats, Hoogeveen, heeft hij vooral bekendheid gekregen door de wijze waarop hij oude ansichtkaarten een nieuw jasje heeft gegeven. (Een voorbeeld daarvan is een schilderij dat u in de S.N.S bank aan het Haagje te Hoogeveen aantreft.)

Een nieuwe ontwikkeling op dit gebied zijn z’n aquarellen die een beroep of ambacht uitbeelden. Zie het werk "Revalidatie" hiernaast. Collage-achtig geschilderd en aangevuld met materialen uit de werksfeer. Op deze manier zijn er ook muziekschilderijen van hem bekend. Hij heeft de gave om spannend, zeer uiteenlopende onderwerpen goed te combineren en op een schilderachtige wijze neer te zetten. Al vele muzikanten hebben Geert gevonden voor een bijzondere CD-hoes en/of omslag voor boek of tijdschrift.

De portretten, in potlood uitgevoerd, zijn erg gewild. Hierbij valt op dat hij het potlood niet gebruikt om te tekenen maar dat hij, als het ware, ermee schildert. Vooral de afwisseling van de verschillende technieken vindt Geert fijn om te doen. De laatste tijd is het de afrikaanse kunst die hem boeit. Het ‘verweerde’ element probeert hij, in acriel verf, tot uitdrukking te brengen (aangevuld met bladgoud) in, wat hij noemt, zijn maskers.  Deze veelzijdige autodidact is een echt natuurtalent en tekent en schildert al van af hij zich kan herinneren.

Een commentator beschreef het werk eens als volgt: "Een van de meest kenmerkende aspecten van zijn werk is de manier waarop hij met het licht omgaat: hij schildert het licht. De vormen en figuren ontlenen daaraan hun transparantie".


Bezoek hier de website van Geert Oldenbeuving© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl