In en om Assen

Halbe Hageman
“Hij brengt al jaren op zeer eigen wijze de kunst dichter bij de mensen”


Schoonheid

Ik voel en ruik je grootsheid
Ik fluister, en stop je onder
Hoe heerlijk maar zo moe
Ik wil dat je zo blijft

Wij maakten kunst van liefde
Gevlochten onder gele brem
Ik hoor alsmaar je floerse stem
Ik wil dat je zo blijft.


Info op de eigen website

Het Groninger land Ik ben geboren in Norg (Drenthe) op 4 augustus 1946 en als kind al had ik iets met kleuren. Het werk van de expressionisten boeiden mij enorm. Mijn eerste contacten met beeldende kunst bestonden dan ook hoofdzakelijk uit wat ik in boeken over deze kunstvorm kon vinden.
 
De aanwijzingen en adviezen van Arie Zuidersma, oud lid van "De Groninger Ploeg", zijn een grote steun geweest in mijn ontwikkeling als beeldend kunstenaar. Het landschap vormt dan ook één van de belangrijkste onderwerpen in mijn werk en is, ondanks het kleurgebruik, toch altijd als zodanig herkenbaar.
 
Een ander belangrijk onderwerp in mijn werk is de vrouw. Deze schilderijen komen meestal voort uit mijn droomwereld, maar ook een boek of een gedicht wil wel eens een bron van inspiratie zijn. Hier verwerk ik vaak een wat zachtere kleurstelling die mijn gevoeligheid naar de vrouw weergeeft.
In de zomermaanden ben ik geruime tijd in Zuid-Frankrijk te vinden, meestal met enkele gelijkgestemden. Vaak wordt er dan ook een expositie van de gemaakte werken georganiseerd. Ook in Nederland wordt mijn werk regelmatig tentoongesteld, solo of samen met dat van anderen.

In 2000 heb ik meegedaan aan het project 'Kiezen voor Kunst', een jaarlijks terugkerend evenement wat wordt georganiseerd door het Belgische ministerie van Kunst. Eén van mijn werken werd genomineerd.
 
Op uitnodiging van het kunstblad 'Atelier' heb ik in maart 2003 meegedaan aan een landelijke galerieroute welke voor mij heel succesvol was

Verder ben ik jaarlijks op enkele kunstmarkten aanwezig, waarvan de kunstmarkt in Bergen (NH) voor mij de belangrijkste is. Deze kunstmarkt is altijd op vrijdagavond en alleen voor beroepskunstenaars.Info op jorisdewaard


Halbe Hageman, biografie

Halbe Hagemanis een gepassioneerd man met liefde voor het leven, zijn medemens en de schilderkunst. In de loop der jaren heeft Halbe zich ontwikkelt tot een kunstenaar met een eigen stijl.

Het kleurgebruik is heftig, expressionistische tendensen en invloeden van De Ploeg zijn merkbaar. In zijn leven en kunstwerken nemen landschappen, vrouwen en gedichten een prominente plaats in.Halbe is autodidact. Ondanks het talent heeft hij in het verleden altijd extra inzet moeten tonen om als professioneel beeldend kunstenaar te worden erkend en gewaardeerd. Hij brengt al jaren op zeer eigen wijze de kunst dichter bij de mensen.

Tijdens open atelierdagen nodigt hij het publiek uit om een kijkje te nemen in zijn atelier. Op zeer originele, laagdrempelige en gastvrije wijze krijgt men de kunst gepresenteerd.Halbe laat niet alleen zijn eigen werk zien, maar zet zich ook in voor andere kunstenaars en de gemeenschap. Kranten, radio en TV nodigen hem graag uit om enthousiast en helder over kunst te vertellen. Uit invitaties voor exposities in binnen- en buitenland, zelfs voor de Biennale in Florance blijkt de grote waardering voor deze kunstenaar en zijn werken.  

Halbe is lid van de kunstenaars vereniging van Tynaarlo, waarvoor hij met groot enthousiasme kunst promoot voor de hele gemeente en daarbuiten. Ook het bedrijfsleven weet hij te interesseren voor de kunst. De vereninging levert voor de Kunst 10 Daagse 2008 in Zuidlaren, een scala aan kunstactiviteiten voor jong en oud. De positieve bijdrage van Halbeaan deze activiteiten en de teamgeest is van onschatbare waarde.  Projekten voor het goede doel kunnen op zijn bijdrage rekenen, dit blijkt wel uit zijn deelname in 2008 aan het projekt Elfje, een projekt met als doel geld in te zamelen voor KIKA. (Kinder Kankerfonds) Dat deze kunstenaar, ondanks alle levenservaring telkens nieuwe paden inslaat en enthousiast blijft, werd zichtbaar met het laatste projekt, "De Stoel'' van Halbe Hageman"" .

Het geliefde Drentse landschap en zijn bezorgdheid over het behoud hiervan, is op inspirerende en kunstzinnige wijze uitgebeeld. Wij hebben Halbe bereid gevonden om speciaal bij ons workshops te geven. Informatie hierom trend kunt vinden door te klikken op webpagina Workshops.

Tevens willen wij Halbe zijn echtgenoot Riet bedanken voor alle inzet, zonder motor loopt het niet.  


Bezoek hier de eigen website van Halbe Hageman© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl