In en om AssenHeddy WillemsenHeddy Willemsen schrijft op haar webstee het volgende:


Op deze website kunt u mijn schilderijen zien die zowel in opdracht, als voor verkoop zijn gemaakt. Ik probeer op een eenvoudige manier de originele elementen te interpreteren en dat als een vanzelfsprekendheid te schilderen. Met een wat losse schetsmatige opzet krijgt een schilderij gaandeweg vorm en wordt later het contouren- en lijnenspel uitgewerkt.

Vervolgens laat ik de scherpe arceringen in een subtiele overgang van kleurschakeringen overvloeien. Mijn fascinatie gaat uit naar het treffen van het menselijk gezicht op een realistische manier. Samen met de opdrachtgever maak ik een compositie die zal leiden tot een uniek schilderij.


Info op halloemmen.nl d.d. 27 januari 2009


Schildercursussen Heddy Willemsen

Eind december 2008 werd Kunst Totaal Nederland in gebruik genomen. De permanente, overdekte kunstbeurs en expositieruimte waar het publiek gratis kan rondneuzen op zoek naar kunst voor thuis of op kantoor is gehuisvest in een pand met een oppervlakte van maar liefst 3000 vierkante meter aan de Phileas Foggstraat 28 in Emmen.

Tientallen kunstenaars hebben standruimte gehuurd in Kunst Totaal Nederland, uniek in ons land. Naast het aankopen, het huren en leasen van kunst is het ook mogelijk om leuke workshops te volgen. Bijvoorbeeld in het kader van teambuilding. Daarnaast worden tal van cursussen verzorgd. Zoals onder meer door Heddy Willemsen.

De inwoonster van Emmen verzorgt met collega’s Ilse Bachmann, Geertje Biessen, Ben Fontein en Thea Veldkamp een Kunst Totaal cursus van tien lessen, maar Heddy geeft daarnaast ook alleen tal van cursussen in het atelier in het pand van Kunst Totaal Nederland, zoals een cursus vrij werken en een cursus realistisch schilderen voor beginners en gevorderden.

,,Ik neem de cursisten mee op reis door de prachtige, onbegrensde wereld van de teken- en schilderkunst’’, vertelt Heddy. ,,De cursussen worden gegeven op dinsdag, woensdag en donderdag en de workshops vinden plaats op zaterdag.’’

Vindt u het leuk om mee te doen aan één van de cursussen van Heddy? Bel dan voor aanvullende informatie: 0591-610620.

Ook kan de website op het internet worden bekeken: www.heddy-willemsen.nl


Foto’s: ZOH/Bert ten Velde


Info op halloemmen.nl

Heddy Willemsen en Ralph Douglas werden vorige week aangenaam verrast. De beide kunstenaars uit Emmen mogen zich namelijk net als onder meer Daniël Lohues, Jan Vayne, Ellen ten Damme en Olga Zuiderhoek een Markante Drent noemen.

De beide kunstenaars uit Emmen mogen zich voortaan Markante Drent noemen, omdat ze in de afgelopen jaren veel indruk hebben gemaakt met hun (sur)realistische kunstwerken.

Kijk voor meer informatie op de website www.inenomassen.nl.


Een Artikel uit Emmen-Nu; d.d. 23 januari 2009

Scholieren maken kunst!

In het kader van hun opleiding hebben de eerstejaars leerlingen van het Drenthe College, locatie Hagendoorn in Emmen, prachtige kunstwerken gemaakt. Thema van het kunstproject was ‘Kunst is mensenwerk’. In hun kunstwerken moesten de scholieren laten zien wat het werken met mensen inhoudt. Alle werken werden aan het eind van week op school tentoongesteld. Voor de kunstwerken waren de eerstejaars geïnspireerd geraakt door woorden en beelden die zij hebben opgedaan tijdens het afleggen van bedrijfsbezoeken. Aan de hand van alle opgedane indrukken hebben de leerlingen binnen een mum van tijd de kunstwerken gemaakt.

Kunstenaars Heddy Willemsen en Rene de Groot van Kunsttotaal Nederland in Emmen, hadden de zware taak om de kunstweren te beoordelen. Na zwaar beraad kwam de wereldbol als winnaar uit de bus.


Klik hier om het filmpje (en de kunstwerken) te bekijken.© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl