In en om Assen

Hilda Snoeijer


De texturen zijn bijna tastbaar aanwezig

Bronnen: artrevisited.nl, robmohlmann.nl

De eigen webstee van Hilda Snoeijer

Info op artrevisited.nl

Hilda Snoeijer is opgegroeid in de provincie Drenthe. Haar inspiratie komt voort uit de landschappen, bomen en dieren, die ze zowel vlakbij haar huis als tijdens reizen ziet. Ze gebruikt vaak houtskool om de details en kenmerken van haar onderwerpen, die ze scherp observeert, over te brengen.

De inspiratiebronnen voor haar werk liggen in de landschappen van Centraal Spanje, maar ook in de oude cultuurlandschappen van Drenthe. Haar tekeningen en schilderijen zijn zeer doorwerkt en de met grote aandacht getekende texturen zijn bijna tastbaar aanwezig.

"....met een stukje houtskool kan ik over de landschappen heen dwarrelen, overal ben je dan in gedachten geweest. Alles wordt door het krijtje aangeraakt. Dit geldt ook voor het tekenen van dieren. Je dwaalt met het houtskool en raakt het dier overal even aan. Het is een intimiteit die ik voel als ik aan het tekenen ben ...."

Werk van Hilda Snoeijer is opgenomen in de collectie van het Drents Museum in Assen en in de Mohlmann collectie.
Exposities o.a. : Museum de Buitenplaats, Eelde; Drents Museum, Assen.

Info op robmohlmann.nl

Realisten 2004
Boek/catalogus, uitgegeven t.g.v. de Zevende Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling, die in 2004 bij Museum Mohlmann gehouden werd. Van de 60 deelnemende kunstenaars worden naast de biografische gegevens drie werken in kleur afgebeeld, waaronder altijd wel een werk dat ook op deze belangrijke tentoonstelling te zien was.

De Zevende Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling

Het is nu voor de zevende keer op rij dat Museum Mohlmann zijn jaarlijkse Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling houdt. Dat is op zich al een prestatie voor een klein particulier museum dat door de kunstenaar en zijn vrouw gedreven wordt. Gewoon; zonder budget of bestuur, laat staan een pr-manager, ringleiding of hoofdsuppoost.

Desalniettemin hebben zij in het Noord-Hollandse lintdorp Venhuizen een breed platform weten te creëren voor eigentijdse realistische kunst dat ondertussen niet alleen nationale bekendheid geniet, maar nu ook in het buitenland wordt opgemerkt.
Toch wordt de grootste prestatie geleverd door de kunstenaars die het museum presenteert.

Stuk voor stuk gerenommeerde mannen en vrouwen, die trouw zijn gebleven aan het realistisch idioom en daar een volstrekt eigen gezicht aan weten te geven. Maar liefst 60 van hen tonen deze nazomer zo'n 300 staaltjes van hun kunnen. Het gebeurt niet vaak, maar bij deze tentoonstelling gaan kwaliteit en kwantiteit hand in hand.

Bovendien gaat deze expositie vergezeld van Realisten 2004 (harde kaft, 192 pag.), alweer het zevende deel in de gestaag uitdijende Realistenreeks. Het museum toont waar het Hollands Realisme van oudsher om bekend staat: de werkelijkheid op zijn staart trappen.

Aan deze belangrijke tentoonstelling werken de volgende kunstenaars mee:

Eliot Allsop, Dina Belga, Onno Boerwinkel, Wilfried van den Boorn, Epko Cordèl, Robert Daalmeijer, Gerry Dobbelaer, Janhendrik Dolsma, Ralph Douglas, Ger Eikendal, Douwe Elias, Hans Feyerabend, Magda Francot, Anita Franken, Flip Gaasendam, Joggem de Graaf, Rosalie Hammink, Charles Henri, Chris Herenius, Reinder Homan, Herman van Hoogdalem, René Jansen, Monica Jonkergouw, Lammert Joustra, Romee Kanis, Gert Kemper, Bert Kinderdijk, Frans Klerkx, Pieter Knorr, Diederik Kraaijpoel, Michiel Kranendonk, Clary Mastenbroek, Harry Meerveld, Petar Meseldzeija, Rob Møhlmann, Dick Oostra, Drago Pecenica, Jasper van Putten, Adolfo Ram?n, Gezien van de Riet, Ben Rikken, Roelof de Roo, Ruth van Royen, Maria de Ruiter de Witt, Michiel Schrijver, Robin D'Arcy Shillcock, Hilda Snoeijer, Ruud Spil, Janine Starke, Jan Jaap Stigter, Herman Tulp, Ed Ubels, Rien van Uitert, Van der Vegt, Ruud Verkerk, Gerrit de Vries, Gerard van de Weerd, Maarten Welbergen, Paul Wieggers, Hiske Wiersma.


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl