In en om Assen

Lekker Fris


“Haal je Lekker Fris in huis, dan is het geheid een knalfuif”

Bron: de eigen webstee van Lekker FrisDe eigen webstee van Lekker Fris


De eigen Hyvesstee van Lekker Fris
20.000 fietsers

Beluister hier de MP3 van het nummer  “20.000 fietsers


Lekker Fris op 5 april 2009

De Hollandse TOP-band Lekker Fris is een melodielijn aan het oefenen/zoeken voor een eventuele nieuwe TT kraker! In de drukte hier even de eerste poging! Wellicht weer samen met de Rappe!? We houden u op de hoogte!

Zie hier de videoclip


Nooitvanheurd en Lekker Fris - Wildplassen in Assen

De video-clip is klaar....het heeft wat voeten in aarde gehad.....veel energie (en geld) gekost....maar daar istie dan! In eerste instantie was het nummer in één keer opgenomen in een vrij simpele studio, maar iedereen was het er over eens dat het een stuk beter kon! Nou ja.....Jaap Huisman van Studio Locust wilde ons helpen....kom hier dan maar snel een dag heen boys....zei hij.....dan zullen we het nog eens proberen met elkaar! Handicap was wel.....dat de video-clip reeds was opgenomen....dus moest de nieuwe (studio) versie op de honderste seconde kloppen...anders paste de nieuwe muziek niet onder de video-clip! Tja....een hele opgave, daar kan ik uit eigen ondervinding over meepraten....hihihihi Bijzonder is wel....dat de heren eerst pils en hijsen als tekst hadden....later is dat dus pis en zeiken geworden....en het leuke/vreemde is nu wel, dat beide heren voor de video-clip dus hijs-handelingen deden i.p.v. zeik-bewegingen....hahahaha De video-clip is iets minder kleurig en fleurig als die van Motorstad Assen, maar hij is leuk! Ennuhhhh...nou die wildplasser zullen ze toch zekerssss wel opgesloten hebben....ofzo! Meer van Nooitvanheurd kunt u vinden op www.nooitvanheurd.nl ! U kunt alles daar uiteraard gratis downloaden!

Zie hier de videoclip van het nummer "Wildplassen in Assen"Lekker Fris; een beschrijving

Lekker Fris, de Rock Coverband uit Assen en omgeving speelt covers uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren, met een knipoog naar de jaren negentig. 

Enkele groepen zijn: Status Quo, Beatles, Beach Boys, Rolling Stones,  Normaal, New Adventures, The Scene, Kinks, AC/DC enz…
Maar ook eigen bewerkingen van Boudewijn de Groot, Eric Clapton en Raymond van 't Groenewoud behoren tot het reportoire. Eigen werk wordt ook niet geschuwd, met nummers die ageren tegen zinloos geweld of met een kwinkslag naar de Drentse Rijwiel4daagse,  zoals de nummers Zinloos Geweld en 20.000 Fietsers. 

Lekker Fris zit vooral in het kroegencircuit, ook regelmatig op motortreffens en feesten. Ook voorprogramma's draaien we onze handen niet voor om, zoals daar waren, Normaal, Jovink en Pater Moeskroen. We doen optredens door het hele land, alle windstreken en af en toe wijken we uit naar Duitsland. Haal je Lekker Fris in huis, dan is het geheid een knalfuif.


Hoe het allemaal begon

Het begint allemaal in Augustus 1985. Jan Arjen Veenstra en Elco Veenland richtten de band 'Mad Snail' op, volgend op de schoolband 'Noch Nix'. Al gauw werd band uitgebreid met Rik de Vries op slaggitaar en Jan Ensing als zanger, Gerard Stobbe als sologitarist en Danny Kok als bassist. 

In 1988 gaat de band ter ziele en gaan Jan Arjen, Rik en Elco verder onder de naam 'Lekker Fris'. Al snel komt Jan Willem ten Wolde als zanger de gelederen versterken en moet Jan Ensing het veld ruimen. Waar komt die naam eigenlijk vandaan. Vertel, Jan Arjen, snel.

Een paar weken voor het eerste optreden in de Pub in Rolde, was de band nog naamloos. Maar dat kon natuurlijk niet zo blijven. Er moest een naam komen. Brainstormen alom en iedereen kwam met Engelse namen. Big brother taferelen, eenzame opsluiting, er moest een naam komen. Plotseling zag Rik een dienblad achter de bar van een bekend frisdrankmerk, waarop stond:"Lekker fris uit een flesje". Langs deze weg willen wij Hero alsnog bedanken voor deze stille wenk. 

Vaste bezetting door de jaren heen: Jan Arjen, Rik en Jan Willem  zijn overgebleven uit die beginperiode. Verschillende muzikanten waren: Elco Veenland, Benny Eling, Clemens Hogenelst. Don Jasper kwam in 1996 als vervanger van Clemens en Hans van den Brink in 1997 als vervanger van Benny Eling.© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl