In en om Assen

Bert-jan LindemanParijs - Roubaix 2012


Info van de eigen website van Bert-Jan Lindeman


Ik ben Bert-jan Lindeman, 21 jaar oud en woonachtig te Assen. Op mijn zevende ben ik met wielrennen begonnen. Op dat moment liep er een project op mijn school om kennis te maken met verschillende sporten. Na deze kennismaking vond ik het wielrennen helemaal geweldig en snel had ik mijn eigen fietsje. Fietsen was toen, en is nu nog steeds een ideale uitlaatklep voor mij. In de jeugdcategorieën won ik veel, vaak met een ronde voorsprong. Op de nk’s was ik vaak dichtbij, maar bleef steken op een tweede plaats.

Bij de nieuwelingen en junioren werd het allemaal iets serieuzer. Ik begon meer te trainen, maar een echte winnaar was ik niet. Wel stond ik regelmatig op het podium bij de klassiekers, meestal in de wedstrijden waar er geklommen moest worden. Ik won enkele klassiekers o.a. de Dorpen Omloop Assen en de Koga Myata Race in Heerenveen. Als tweede jaars junior stapte ik over naar de Peddelaars Hoogeveen. Hier reed ik meer koersen in het buitenland. Ik ben mijn eerste jaar als belofte gestart bij de Peddelaars. Hier won ik meteen de Ronde van Groningen en het Criterium in De Wijk. Na deze goede start stapte ik over naar Asito een sponsorploeg. Ik wist meteen mijn eerste koers in het buitenland te winnen. In de stromende regen won ik Gp Flandres Francaises. Ik reed veel etappekoersen en had een fantastisch jaar.

Als tweede jaars belofte ging ik rijden voor Krolstone, een continental-team. Ik reed voor het eerst een programma met daarin ook echte profkoersen. Ik werd dat jaar twee keer tweede in een open klassieker; Ronde van Limburg en De ronde van Midden Brabant, werd derde in de Hel van Voerendaal en kampioen van district Noord. Afgelopen jaar (2010) kwam ik uit voor Cyclingteam Jo Piels. Ik startte het jaar goed met winst in de Ster van Zwolle en diverse podiumplaatsen in nationale klassiekers. Ik won een etappe in Tour de Gironde (UCI 2.2). In Festningsrittet (UCI 2.2) pakte ik twee derde plaatsen en een tweede plaats in het algemeen klassement. Ik won hier het jongerenklassement. Voor de nationale selectie mocht ik de Tour D’lavenir rijden. Hier was ik dichtbij etappewinst en droeg enkele dagen de bollentrui. In 2011 zal ik wederom uitkomen voor Cyclingteam Jo Piels


Bronzen plak voor Bert-Jan Lindeman op NK


Info op RTV-Drenthe d.d. 24 juni 2012

Wielrenner Bert Jan Lindeman uit Assen heeft vanmiddag tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de weg een bronzen medaille gewonnen. De zege ging in Kerkrade naar Niki Terpstra. De renner van Omega Pharma-QuickStep kwam na een wedstrijd over 228,8 kilometer in de stromende regen als eerste over de finishlijn. Rabo-renner Lars Boom werd tweede. Lindeman reed op het loodzware parcours in het heuvelachtige Zuid-Limburg veelvuldig van voren.

Door de regen waren de wegen soms spekglad. Hierdoor bereikten amper 20 man de finish.Bij de demarrage van Terpstra moest Lindeman passen. Hij knokte zich vervolgens voortdurend terug in de strijd om de medailles. En deze strijd werd uiteindelijk voor de renner van Vacansoleil-DCM beloont met de bronzen plak.


Bert-Jan Lindeman wint Ronde van Drenthe


Info RTV-Drenthe d.d. 10 maart 2012

Bert-Jan Lindeman uit Assen heeft vanmiddag de Ronde van Drenthe gewonnen. De eerstjaars profrenner van Vacansoleil klopte na een rit van 195 kilometer in de sprint medevluchter Guillaume Boivin uit Canada. Het was zijn eerste overwinning bij de profs. Na 135 kilometer sprong Stefan Poutsma uit Peize tijdens de tweede beklimming van de VAM-berg weg uit het peloton. Hij kreeg Georg Preidler uit Oostenrijk mee. Het tweetal werd vijftien kilometer later ingerekend door een achtervolgende groep van zeventien man, met daarin onder meer Lindeman, Martijn Verschoor uit Bovensmilde en oud-inwoner van Oosterhesselen Wouter Wippert.

Tijdens de laatste beklimming van de VAM-berg, op dertien kilometer van de eindstreep, demarreerde Lindeman uit de kopgroep. Boivin sprong mee. De achtervolgers deden verwoede pogingen het tweetal in te rekenen, maar gaven de strijd bij het ingaan van de laatste kilometer op. Op 250 meter van de finish sprong Lindeman uit de rug van zijn medevluchter en pakte hij de zege. De Deen Rene Jørgensen won de sprint van de achtervolgende groep, voor de Italiaan Daniele Colli. Wippert werd zesde, Poutsma zeventiende en Verschoor 42ste.


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl