In en om Assen

Lombok en het Aardscheveld
Boekpresentatie 'Lombok en het Aardscheveld"

Op 23 september 1983 in de zij foyer van het recreatiecentrum van Licht en Kracht werd het eerste exemplaar van het boek ‘Lombok en het Aardscheveld’ van Meent van der Sluis overhandigd aan de oudste nog levende oud-lombokker Jans Koster (98 jr)

Lees verder

Lombok en het Aardscheveld - deel 1 -

Wij schrijven anno 1900 en Meent van der Sluis neemt ons mee op zijn reis langs de keten en plaggenhutten op het Aardscheveld en Lombok in Assen.

Lees verder

Lombok en het Aardscheveld - deel 2 -

Wij vervolgen onze reis en ontmoeten o.a. Willem ‘Hond’, Jan ‘Petroleum’ Philips en Aoltie ‘Sundag’.

Lees verder

Lombok en het Aardscheveld - deel 3 -

Ontmoet Karst Philips waarover men vertelde: "Hij kon adders bezweren. Voor gewone slangen waren we niet bank, maar adders gingen we liever uit de weg. Kars trok een cirkel in het zand rondom een adder en zei: “Kom tegen de avond maar weer”. Toen we ’s avonds terugkwamen lag de adder nog in de cirkel. Kars wiste de cirkel uit, waarop de adder prompt wegkroop”.

Lees verder

Lombok en het Aardscheveld - deel 4 -

Over Douwe Boersma vertelde men: "Hij verscheen vanaf ca. 1892 op de meetings tussen de keten en barakken aan de Rodeweg (waar nu de Ericaschool staat). Hij zei tegen de rooie Lombokkers: “Kap maar hout voor een volksgebouw”. Op de vraag: “En als we dan gepakt worden?”, zei hij: “Dan schiet je ze naar”, en hij schijnt daadwerkelijk een revolver uit zijn zak gehaald te hebben".

Lees verder
© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl