In en om AssenMark Lisser'Albanië', 1987. Acryl /board, 30 x 30 cm


Info op de eigen webstee

Beeldend kunstenaar en reisorganisator Mark Lisser schildert alledaagse landschappen, stadsgezichten en interieurs. Ze lijken fotografisch, maar zijn ze dat wel? Het beeld is intenser dan hij via een foto kan weergeven, net zoals ook een herinnering een beeld intenser kan maken dan het op het moment zelf was.

Mark Lisser geeft les op o.a. het ICO Centrum voor kunst en cultuur in Assen en organiseert samen met Jenny Freriks, docent kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing, culturele excursies voor kunstliefhebbers en cursisten.
Meestal werkt Lisser in series. Een bepaalde gebeurtenis kan hiervan de grondslag vormen. Na de dood van president Kennedy werd Kennedy het symbool van het vrije westen. Vele verkeersaders zijn naar hem genoemd.

Lisser schilderde ze in het begin van zijn loopbaan.. Sinds kort is bijna elke plaats oproepbaar via internet. Lisser laat zich hierdoor inspireren Mark Lisser geeft sinds 1982 teken- en schilderles aan diverse groepen uit de samenleving, in leeftijd variërend van 8 tot 90 jaar. Hij geeft in bijna geheel Drenthe les.


Mulderstraat Assen 2015 © Mark Lisser


Op dit moment is hij als docent verbonden aan het ICO, centrum voor kunst en cultuur, in Assen,  Emmen , Stichting Welzo in Assen en de stichting Welzijn Ouderen Midden-Drenthe in Westerbork. Vanaf september start hij een cursus bij de stichting Try-ouT in Borger. Ook is hij werkzaam voor de Brede School in Assen en in het Kunstmenu, dat in het primair onderwijs wordt gegeven..

Mark Lisser is gespecialiseerd in het schilderen van huizen en bedrijfspanden. Ook schildert hij als herinnering interieurs van huizen, waar men erg aan gehecht is, bijvoorbeeld het ouderlijk en waar door overlijden of verhuizing afstand van gedaan moet worden. De sfeer van een kamer blijft niet door foto's bewaard, maar wel door middel van verf.


Bezoek hier de website van Mark Lisser
© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl