In en om Assen
Marloes Oosting


(foto © drenthejournaal.nl)


Info op drenthejournaal.nl d.d. 12 mei 2011

Drie jaar hebben haar fans erop moeten wachten, maar het resultaat mag er volgens Marlous Oosting zijn. De 22-jarige zangeres, vorig jaar nog deelnemer aan het Nationale Songfestival, presenteert volgende week haar eerste album 'Ik voel me goed'. 'Ik vind het erg spannend hoe de reacties van het publiek zullen zijn', kijkt de geboren Assense vooruit, die erg trots is op het resultaat. 'De cd is gevuld met volkse Nederlandstalige muziek met een moderne sound.

Naar dat geluid ben ik lange tijd naar op zoek geweest, waardoor het album langer op zich heeft laten wachten dan gepland. Maar ik wilde er gewoon voor de volle honderd procent achter staan.' Oosting heeft de afgelopen jaren veel contact gehad met verschillende productiemaatschappijen. 'Eén daarvan wilde een tweede Marianne Weber van mij maken, maar daar zat ik helemaal niet op te wachten. In TV11 heb ik een club gevonden, die mij wel aanvoelt. Dat maakt dat ik me op muziekgebied helemaal goed voel. Verder zit de zangeres, die sinds vijf maanden Assen heeft verruild voor het Overijsselse Vriezenveen, ook uitstekend in haar vel. Ze is gelukkig in de liefde en is blij met haar werk.

'Vorig jaar deed ik mee aan het songfestival. Daar kwam zo verschrikkelijk veel over me heen. Ik heb toen drie maanden rust gehouden. Nu ben ik helemaal terug.' Het album bestaat naast al eerder uitgebrachte singles uit verschillende nieuwe vrolijke nummers. Daarnaast is er ook een gratis dvd bij, waarin de fans een kijkje bij haar achter de schermen kunnen nemen. Oosting: 'Daarin laat ik echt het leven van een zangeres zien. Er is onder andere bij mij thuis, back¬stage bij optredens en bij fotoshoots gefilmd. 'Ik voel me goed' ligt vanaf 21 mei in de cd-winkels. Ter promotie zal Oosting op zaterdag 21 mei om 12.00 uur een instore optreden geven bij de Free Record Shop in Assen. Daarnaast verschijnt haar nieuwe single 'Vannacht van jou gedroomd' deze week op Youtube


Info RTV-Assen; 08.02.2010


Marloes Oosting gaat niet naar Oslo

De Asser zangeres Marlous Oosting gaat Nederland niet in Oslo vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Na een bizar verlopen stemming koos Pierre Kartner, schrijver van het liedje, uiteindelijk voor Sieneke.

't Lied "Ik ben verliefd, sja la la lie" werd zondagavond live gezongen door vijf artiesten. Het publiek koos voor de vertolking van Vinzzent en de vierkoppige jury kwam uit op een gelijke stand tussen Sieneke en Loekz. Marlous Oosting en zangeres Peggy Mays kwamen er verder niet meer aan te pas.

In deze situatie moest Pierre Kartner de knoop doorhakken, maar die weigerde aanvankelijk een keuze te maken. Na lang aandringen koos hij zichtbaar ontstemd over het verloop van de jurering voor Sieneke. De winnares voelt zich daarmee gesteund door de meest succesvolle liedjesschrijver van Nederland en haar coach Marianne Weber.


Info Telegraaf; 04 feb 2010;


Waylon maakt tóch Sha-la-lie voor Marlous

Corry Konings terug bij songfestival

Corry Konings is terug bij haar Songfestival-protégé Marlous. 'We hebben goed gesproken en alle problemen zijn opgelost', vertelt Corry. 'Ze gaat tóch Waylons versie van Sha-la-lie zingen.'

Het management van Marlous en Corry kregen het eerder deze week met elkaar aan de stok omdat ze beiden een andere uitvoering van Vader Abrahams Songfestivallied in gedachten hadden. Toen Corry er met het management niet uit kwam, legde ze haar taak als coach van Marlous, voor het Nationaal Songfestival bij de Tros, neer.

Nu de ruzie is bijgelegd, vliegt Corry vanavond vanuit Spanje naar Nederland. 'Morgen duik ik met Marlous en Waylon van der Heijden de studio in', vertelt Corry opgelucht. 'Ik ben blij dat we de draad weer op kunnen pakken. Mijn beslissing om me terug te trekken was overigens nooit tegen Marlous bedoeld. Ik wil alleen maar dat we voor het beste resultaat gaan. En met Waylon vind ik dat we op de goede weg zijn.'


Info op telegraaf.nl d.d. 03 02 2010; artikel van Reza Bakhtali

Morgen uitsluitsel Corry Konings

AMSTERDAM -  De TROS hoopt morgen uitsluitsel te geven over de deelname van Corry Konings als coach tijdens het Nationaal Songfestival aanstaande zondag.

Dit heeft de omroep vanmiddag laten weten. Toch is het nog maar de vraag of Corry zondag aanwezig zal zijn. De zangeres ligt momenteel ziek op bed in haar huis in Spanje.
Corry vertelt: "Ik ben het gewoon niet eens met de manier waarop het allemaal is gegaan. Ik had in principe Waylon gevraagd om het nummer van Pierre Kartner te bewerken. Arnold Mulder, de manager van Marlous, vroeg of hij ook een eigen versie mocht laten maken. ’Dat is goed’, zei ik. Maar daarna besloot hij dat het sowieso zijn versie zou worden, terwijl ze alleen nog maar de demo van Waylon hadden gehoord."

Corry vervolgt: "Er wordt van mij verwacht dat ik mijn pupil begeleid en een producent voor Marlous vind, maar die kans krijg ik niet eens. Ík heb Marlous uitgekozen. Ze moet juist blij zijn dat ze die kans krijgt… Ik vond het gewoon niet leuk meer op deze manier en daarom heb ik me teruggetrokken."

Vanmiddag vond er spoedoverleg plaats tussen Corry, het management van Marlous en de TROS. Corry: "Ik heb mijn mening gegeven. Ik wacht af totdat de TROS met een oplossing komt. Ik duik nu mijn bed in en kom er pas morgen laat weer uit. Want anders ben ik er aanstaande zondag helemaal niet bij."

Arnold Mulder laat weten dat er voor de eerste versie gekozen omdat deze beter beter bij Marlous paste. Ook hij hoopt dat Marlous aanstaande zondag kan zingen. Want zonder coach wordt ze sowieso gediskwalificeerd.


Info op rtvdrenthe.nl; 03 februari 2010

Zangeres Marlous mogelijk niet naar voorrondes Songfestival

Zangeres Marlous Oosting uit Assen doet misschien niet mee aan de Nederlandse voorrondes van het Eurovisie Songfestival.

De begeleidster van Marlous, Corry Konings, ligt in de clinch met de manager van de zangeres over welke versie van het liedje Shalali, Marlous moet zingen. Marlous zou gediskwalificeerd kunnen worden als Corry Konings niet meer meedoet. De 21-jarige zangeres uit Assen ziet het niet zo somber in, zei ze dinsdagavond in het SBS6-programma Shownieuws. Ze verwacht gewoon mee te doen aan de voorrondes.


Bezoek hier de website van Marloes Oosting


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl