In en om Assen

Miekemorfose


Bronvermelding:
De website miekemorfose.nlMieke van de Wiel (Amsterdam1951) woont in Assen en werkt vanuit haar atelier aan huis onder de naam MiekeMorfose.

Zij tekent al vanaf haar prilste jeugd. Later leerde zij aquarelleren en maakte schilderijen in olieverf. Maar haar gezin, studie en baan slokten veel tijd op zodat er niet veel ruimte voor haar hobby overbleef.

Sinds juni 2014 neemt zij geen deel meer aan het arbeidsproces wat haar de gelegenheid bood om verdieping aan te brengen in haar hobby. Zij houdt zich o.a. bezig met het recyclen van kleine tweedehands meubeltjes die daardoor een fantastische metamorfose ondergaan. Indien nodig repareert zij de meubelstukjes en combineert soms onderdelen van diverse meubeltjes tot één nieuw meubeltje waardoor een geheel vernieuwd en uniek meubelstukje klaar is voor een tweede leven.Specialiteit

Haar specialiteit is om aan gerestylde meubelstukjes nog een persoonlijk tintje mee te geven. Te denken valt aan een unieke beschildering of een decoupagebewerking. Klanten kunnen haar altijd vragen een afbeelding naar wens op een meubelstukje te schilderen.

Een ander deel van haar werk bestaat uit het beschilderen van kandelaars in alle soorten en maten en het schilderen van doeken. Haar doeken zijn fantasie- en kleurrijk.


Autodidact

Mieke is autodidact en zij leerde zichzelf diverse schildertechnieken aan. Zij laat zich graag inspireren door kleuren uit de natuur. Zo inspireerden de kleuren van een pauw en de kleurenschakering van de herfst haar, om deze te verwerken in kandelaars. Haar meeste werken typeren zich als zeer kleurrijk.


“Afrikaanse vrouw”; Acryl op linnen. Maten 60 x 80


Levensbeschouwing

Schilderen is mijn lust en leven
Kleur is de kracht waarmee ik mij uitdruk
De kwast is mijn gereedschap
Creativiteit mijn geluk
En de tijd is aan mijn zijde....


Bekijk voor meer informatie de website miekemorfose


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl