In en om Assen

Natascha Puper


“Wanneer je vertrouwd op wat je kunt, creëer je mogelijkheden”

Bronnen: de eigen webstee, drenthejournaal.nl, assen.nu


De EIGEN WEBSTEE van Natascha Puper


Een persoonlijke Schildering is een mooi cadeau aan jezelf of aan iemand die je dierbaar is

Natasche Puper is een beeldend kunstenares die zich heeft gespecialiseerd in  het schilderen van muurdecoraties voor binnen- en buitenshuis, voor kinderkamers, woonkamers, wat men maar wil.

Het is haar doel om een unieke muurschildering maken, die past bij de sfeer, de persoonlijkheid van de mensen en hun woonomgeving.

Kijk op haar webstee voor nadere informatie


Info op drenthejournaal.nl; 27 november 2009

Kunstwerk voor Baanzicht

Natascha Puper, kunstenares en startend ondernemer, was een van de standhouders op de succesvolle Banenmarkt, die in oktober in Werkplein Baanzicht in Assen werd gehouden.

Natascha besloot haar visitekaartje, een bijna levensgroot schilderij, aan het Werkplein aan te bieden. Kim Heijnen, lid van het managementteam van UWV Werkbedrijf, heeft het kunstwerk onlangs in ontvangst genomen.
Natascha over haar keuze: 'Ik heb mensen zonder gezicht geschilderd, om te laten zien dat het te maken heeft met de innerlijke kant. Je eigen binnenkant heeft geen gezicht. Die binnenkant komt naar buiten door je uitstraling.

De spiegeltjes staan symbolisch aan de buitenrand, omdat je pas kan laten zien wie je bent wanneer je in de spiegel van je eigen gevoel hebt gekeken.'
'De zichtbare en vage mensbeelden hebben ook te maken met dat de een al weet wat ie wil terwijl de ander nog zoekende is. De spiegel staat ook symbool voor waar je naar toe wilt. En om dat goed te kunnen bepalen, is het nodig te kijken wie je eigenlijk bent en wat je wilt.

Daarbij kunnen Werkplein Baanzicht en re-integratiebureaus je bij helpen. Helpen om je een nieuwe weg te laten inslaan. Ik wilde dit schilderij juist graag aanbieden aan Werkplein Baanzicht omdat ze mij de kans hebben gegeven mijn vleugels uit te laten slaan als zelfstandig ondernemer in creatieve projecten, waaronder muurschilderingen. En ik hoop natuurlijk dat Kim Heijnen een mooie, prominente plaats voor het schilderij heeft gevonden', aldus de Asser kunstenares.

De bezoekers konden zich laten adviseren hoe ze zich het beste kunnen presenteren aan werknemers. Kleurenadviseurs vertelden welke kleuren en kleding het beste bij bezoekers pasten. Sollicitatiegesprekken konden worden geoefend en sollicitatiebrieven beoordeeld op tekst en inhoud.


Info op assen.nu; 9 mei 2009

Recessie als kans

Ondanks de economische recessie zijn er nog steeds mensen die een eigen bedrijfje starten. Kunstenares Natascha Puper is één van hen.

Zij deed de cursus Succesvol Ondernemen bij Baanzicht in Assen. Een motor met daarop Valentino Rossi van 2 bij 2 meter is één van de eerste opdrachten van de kersverse ondernemer. "Van mijn creatieve kracht probeer ik mijn zaak op te bouwen: het schilderen van muurdecoraties voor binnen- en buitenshuis, voor kinderkamers, woonkamers, wat men maar wil. Mijn doel is een unieke muurschildering maken, die past bij de sfeer, de persoonlijkheid van de mensen en hun woonomgeving.

"Twee jaar geleden is dit proces begonnen. Ik had meerdere banen, en merkte dat ik geen plezier meer had in wat ik deed. Ik heb me toen verdiept in mijn mogelijkheden en werd me ervan bewust dat werken vanuit de creativiteit tot mijn verbeelding sprak. Toen is het idee gegroeid van een eigen bedrijf. En daar heb ik een goed gevoel bij", aldus Natascha, die ervan overtuigd is dat als je vertrouwt op wat je kunt je mogelijkheden creëert.

"Ik vond het niet gemakkelijk om me bij de KvK in te schrijven onder de categorie kunstenaars omdat veel mensen kunstenaars zweverig vinden en kunst als luxe zien. Dat wil ik niet. Zelf zie ik me als iemand die tussen het ambacht en de kunst beweegt omdat ik werk volgens voorbeelden en naar eigen ideeën en die van de opdrachtgever. Het is nog te vroeg om te zeggen of het zelfstandige ondernemerschap is aan te bevelen."

"De saamhorigheid onder de starters op de cursus Succesvol Ondernemen van Baanzicht en het elkaar een hart onder de riem steken hebben me geholpen deze stap te zetten en daarin heb ik me niet laten leiden door de recessie. De cursus heeft me ook gebracht om goed na te denken over hoe je je profileert in de markt, wie je als mens bent en wat je uitstraalt. Ik vind het belangrijk om als plezierig mens binnen te komen."


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl