In en om Assen

No Name


Bronvermelding:
Info op madeindrentheBiografie No Name:

De roemruchte jaren zestig van de twintigste eeuw zijn in volle gang als in Hollandscheveld twee bandjes ontstaan: Dubble D en The Froggs, grote voorbeelden zijn de bekende beatbands uit die tijd. Erg lang bestaan de bandjes niet. De daaropvolgende bandjes Reaction en The Typhoons zijn echter de aanzet tot het ontstaan van No Name in juli 1969.


1969 - 1969

Deze band uit Hollandscheveld ontstond in juli 1969. Van No Name zijn filmbeelden beschikbaar uit de beginperiode van de band. Het waren Bertus Ten Caat en Andre en Gerry Damming die de aanzet voor de band gaven nadat hun band Reaction uit elkaar ging. En deels doordat The Typhoons uit Nieuwlande werd opgeheven. Ally Benjamins zou het eerste optreden, in Hollandscheveld mee doen maar moest door omstandigheden afzeggen.


1970

Begin dit jaar komt de broer van Ally Benjamins bij de groep en is de band compleet. Omdat er elders in het land nog een groep de naam No Name heeft gaat de groep optreden als No Name LTD. De eerste keer dat de band in de volledige nieuwe bezetting speelt -Gerry, André, Bertus, Harry en Ally- is op 31 januari 1970 in het dorpshuis van Nieuwlande. Daarna volgen in dat jaar nog 25 optredens, voornamelijk in de omliggende plaatsen zoals Hoogeveen, Beilen, Wijster, Dwingeloo, Geesbrug, De Krim, Klazinaveen, Ruinerwold, Zweeloo, Tiendeveen,Oosterhesselen, Elim en Berghuizen. Een echte installatie heeft de band nog nauwelijks.

Er wordt meestal een zanginstallatie gehuurd in Hoogeveen. Soms van muziekhandel Joop Beekamp en een enkele keer ook van Molenaar uit Hoogeveen. Van PA was nog geen sprake. Met primitieve zangmicrofoons die via de zogenaamde 'zanginstallatie' er voor zorgen dat de zangers worden gehoord en simpele gitaarversterkers speelt de band overal de sterren van de hemel. Vrienden richten in die jaren een fanclub op. Koosje Stoter, Otto Mol en Harry Strijker hebben het er druk mee want ze maken zelfs een fanclubblad: "TOUCH".


1971

In maart kom zanger Jan Giethoorn bij de groep.1972 - 1975

In de jaren zeventig doet No Name een gooi naar nationale bekendheid en scoort redelijk. Niet door hits te maken, wel door zich regelmatig te laten zien op talentenjachten. Vaak landelijke evenementen, georganiseerd door een omroep. Bij een grote VARA-Talentenjacht komt de band in de finale maar eindigt daar als 4e. Bij het 50 jarig bestaan van de NCRV bereikt No Name ook de finale en wordt algeheel winnaar. In Oldenzaal -met de kersverse Eurovisie-songfestival-winnaars TEACH IN als jury- sleept de band de eerste prijs binnen! Die prijs bestaat uit een opname in Hilversum. No Name mag meedoen in een hoorspel! De opnames daarvoor worden gemaakt in de KRO studio o.l.v. de zeer bekende hoorspel regisseur Ab van Eijk.

Het hoorspel "Niet voor de school" werd door de NCRV uitgezonden en de complete opnames liggen in de blindenbibliotheek VISIO in Hilversum. In het archief van de band zit een kopie van het spel. Ook is No Name regelmatig te gast bij de RONO, de Regionale Omroep Noord en Oost en wordt er opgetreden in een behoorlijk groot gebied. Dancings als Takens in Balkbrug, Zaal Balk in Zuidhorn, Bill's Bar in Markelo, Boogie Bar in Barger Oosterveld, Klok Ruinerwold enz. staan in de agenda van de band. Ook in dorpshuizen in een groot gebied is de band populair. Het repertoire bestaat uit de leukste muziek vanaf de jaren zestig tot dan. Fans uit Hollandscheveld reizen de band in die eerste jaren ook nog regelmatig na.


1975 - 1978

Van 1975 tot 1979 speelt toetsenist Harro Wimmenhove bij de band. In de zomer van 1978 vertrekt zanger Jan Giethoorn en komt Jannes van Genne als tweede toetsenman erbij. André en Harro nemen daarna het grootste deel van de zang voor hun rekening. Bertus gaat ook enkele nummers solo zingen. In diezelfde tijd gaat No Name de studio in, de Flowertree-studio van de broers Koos en Jan Bloemsma en Henk Bemboom in de omgeving van Nieuw Amsterdam. De bedoeling is, een nummer op te nemen voor een single. Gekozen wordt voor het nummer "Walk in the room". B-kant moet het eigen nummer "Doctor doctor" worden.

Terwijl de band bezig is komt "Walk in the room" ook uit als single van een Engelse zanger. " Doctor Doctor" wordt de A-kant en de plaat wordt vooral aan vrienden kennissen en familie verkocht. Radio Noord draait hem nog wel af en toe maar daar blijft het bij. Omdat "men" vindt dat No Name een beetje negatief klinkt gaat de band enige tijd "NAME" heten. De single wordt onder die naam uitgebracht


1979 - 1979

Dit jaar doet No Name als Name mee aan de verzamel LP "Northern Lights" die wordt opgenomen in de Flowertree studio en door Dureco wordt uitgebracht. No Name wordt hierna uitgenodigd een single te maken! De platenmaatschappij vindt het lied "We're goin' on with the band" commercieel genoeg om uit te brengen. Maar er komt een kink in de kabel.... Als de verzamel LP goed en wel uit is besluiten Harro en André dat ze gaan stoppen met de band. Harro omdat hij er geen zin meer in heeft, André omdat hij ondertussen is gaan wonen in Epe en de lange ritten naar repetities en optredens niet meer op kan brengen.

Er komt even wat gekonkel over wat er nu met de single gaat gebeuren maar uiteindelijk neemt de band een b-kant op. Er komt na al het gesteggel niets van terecht. De plaat komt nooit uit. Harm, Ally, Bertus en Jannes gaan door met de band maar wat er ook geprobeerd wordt, er komen geen muzikanten die de plaats van André en Harro in kunnen nemen.1980 - 1988

In 1980 is het jaar waarin van alles wordt gedaan om de boel bij elkaar te houden maar er komt niets uit. Net als de bandleden zo ongeveer hebben afgesproken dat ze de band gaan opheffen belt Bertus met André. Er wordt wat gebabbeld en als André hoort dat het niet best gaat zegt hij dat hij terug wil komen want hij komt weer wat dichter in de buurt wonen. Er volgt wat overleg en zowaar, André komt ook nog een zanger tegen die wel zin heeft om in te stappen! In oktober 1980 speelt No Name weer. André Damming speelt weer gitaar en nieuwe man is Lou Helmans, Groninger die in Drijber woont. Lou zingt en speelt piano. De band krijgt een andere sound! Lou Helmans zingt en speelt bijna 4 jaar mee, gaat dan verhuizen naar Groningen en heeft de aardigheid er ook een beetje af. Hij stopt.

Kort daarna komt André Damming op een Talentenjacht Frans Oosterwijk tegen. Frans zingt en doet vooral veel Elvis in z'n repertoire. Hij heeft wel zin in een echte band en in juni 1984 zingt Frans voor het eerst tijdens een optreden van No Name in Nieuwlande. Met Frans gaat de band voor het eerst echt de kant op richting bruiloften en partijen. Het repertoire wordt wat minder "hard" en minder gericht op dancing en discotheek. Dat gaat uitstekend. Frans Oosterwijk blijft tot 1997 bij No Name als zanger. Tegenwoordig heeft Frans (afkomstig uit Heiligerlee) een duo met de zangeres Moniek. Vooral in Groningen en wijde omgeving scoort het duo hoog op feesten waar Nederlandstalige muziek hoogtij viert!


1989 - 1994

In 1989 verlaat André Damming de band en niet lang daarna ook Jannes van Genne. Gitarist Bernt Huisje komt voor Andre en voor Jannes komt toetsenist Bert Snijder. Opnieuw is er succes, regionaal zijn er weer talloze optredens. Hoogtepunt is een reis naar het Schotse Aberdeen waar in 1990 voor de Nederlandse vereniging op de Dutch Night werd gespeeld ter gelegenheid van Koninginnedag.


1995 - 1996

Bernt stopt in 1995. Ruud Slot volgt hem op. Maar de trend is gezet. Het aantal optredens wordt minder, het is hoog tijd voor vernieuwing. Ook Ruud Slot vertrekt en Rene Bremer gaat gitaar spelen maar het lukt niet het oude succes te evenaren.


1997 - 1997

In dit jaar gaat ook Frans Oosterwijk uit de band en het einde nadert. Dan, eind 1997, komt Bertus met een idee om de band nieuw leven in te blazen. Zijn twee dochters Esther en Tamara zijn allebei redelijk muzikaal en zingen graag samen. Hij stelt voor de beide dames in de band op te nemen.1998 - 2002

In april zingen de beide meiden voor het eerst mee tijdens de Hollandscheveldse Night of the Proms in de lokale sporthal. Allie Benjamins is er minder gelukkig mee en geeft aan dat hij er niet zoveel zin in heeft om op die manier door te gaan. De rest van de band wil het wel proberen. Allie verlaat na bijna 30 jaar de band. Ipe van der Deen neemt de baspartijen van Allie over en een van de eerste dingen die de nieuwe band doet is het maken van opnames voor een ABBA-Look-alike-wedstrijd op de Nationale Radio. In de week van de jaren 70 wordt No Name landelijk winnaar van deze wedstrijd en treedt live op voor een groot publiek en via de radio voor heel Nederland.

Het is het begin van opnieuw een succesvolle en daardoor drukken periode. De drukte van de band wordt Harm Benjamins teveel. Hij stopt en Fake ten Caat volgt hem op, begin 2002. Ook Ipe van der Deen stopt in 2002. Hij wordt opgevolgd door Jan Derks. De band bestaat nu uit Bertus ten Caat, Bert Snijder, René Bremer, Esther ten Caat, Tamara ten Caat, Jan Derks en Fake ten Caat.


2003 - 2006

Jan Derks stopt per 1 januari 2006.


Meest recente bezetting

Bertus ten Caat - (Drums)
Ester ten Caat - (Zang)
Fake ten Caat - (Gitaar, zang)
Rene Bremer - (Gitaar)
Tamara ten Caat - (Zang)
Robin "Evert" Bremer - (bas)


No Name - DichterbijBezoek hier de website van No Name


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl