In en om Assen

Muzikanten uit Drenthe
Asman!

De nederpopband Asman! bestaat dit jaar 10 jaar. In dit afgelopen decennium won de band diverse prijzen met hun muziek en bereikte de band diverse finales van kleinkunst- en cabaretfestivals met hun theaterprogramma. Asman! kreeg o.a. veel waardering voor hun mooie liedjes en hun ontwapenende humoristische manier van presenteren.

Lees verder
Asser bandjes in de jaren '60

In de jaren '50 luisterde je naar Amerikaanse rock-‘n-roll of de Engelse skifflemuziek van Lennie Donegan. Misschien ontdekte je de jazz of zelfs de bluesmuziek. Eindelijk was er nieuwe muziek voor een nieuwe generatie. En dat die aanstekelijk werkte, zag je aan de bandjes die begin jaren zestig, ook overal in Drenthe, ontstonden: jonge jongens die de kunst hadden afgekeken en speelden of hun leven ervan afhing.

Lees verder
Herman Brood

Zomer 1979. Op de Grote Markt in Groningen zit een snelle jongen met grote zonnebril, vriendelijke glimlach en een behoorlijke voorraad drank voor zich aan tafel. Zijn mouwloze t-shirt en leren broek zitten strak om het lijf. Af en toe rolt er een schaterlach over de markt, of een gezongen tekstflard. Sommigen kijken verstoord op, anderen voelen zich in de nabijheid van een ster. Herman Brood is groot, en zijn ster straalt.

Lees verder

Black Lake (Shadows)

Als The Black Lake Shadows treedt deze groep uit Zwartemeer bij Emmen voor het eerst op in 1962. Dit gebeurd op het biljart van Cafe Gustin in Barger Compascuum. Aanvankelijk alleen (zondag) 's middags maar wegens groot succes ook 's avonds. Ook deze band speelt aanvankelijk de muziek van de dan populaire Cliff Richard & the Shadows.

Lees verder

Koos Bloemsma

Jacobus Jan Bloemsma, roepnaam Koos, werd geboren in Emmercompascuum op 25 februari 1952 als zoon van Sijte Bloemsma en Marie Klok. Met muziek begon het al op 5-jarige leeftijd, toen Koos voor het eerst gitaarles kreeg van zijn zus Hennie. Op zijn negende kreeg hij zijn eerste eigen gitaar en werd steeds meer autodidact in wat hij deed.

Lees verder
BigBand Moonlight

Bigband Moonlight uit Assen werd in 1982 opgericht naar voorbeeld van de Amerikaanse bigbandtraditie met bandleiders als Count Basie, Duke Ellington en natuurlijk Glenn Miller. Als eerbetoon aan Glenn Miller werd gekozen om de Asser bigband te vernoemen naar één van Millers grootste hits: Moonlight Serenade.

Lees verder

Bikkel

Bikkel is opgericht in Nieuw Weerdinge door de drummer Jacob Vos en gitarist Luuk Rengers. Na wat wisselingen in de band is de naam Bikkel officieel ontstaan op 4 januari 1991. De band speelt alleen maar eigen nummers die omschreven kunnen worden als Drentstalige Boeren Rockmuziek, wat vol zit met humor, feest en af en toe een schopje tegen de maatschappij!

Lees verder

The Blues Kings

The Blues Kings spelen hun versie van de aloude blues gedreven en hebben het lef om vooral voor eigen songs te kiezen. The Blues Kings borduren ook keurig voort op het pad dat ze uitgezet hadden op hun in eigen beheer uitgebrachte Big Road Blues. Bij het verschijnen van Money Lover heeft hun platenmaatschappij besloten om ook dit debuut opnieuw uit te brengen.

Lees verder
The BluesBlasters

The BluesBlasters spelen klassieke Chicago blues, de stijl die groot gemaakt is door helden als Muddy Waters, Little Walter, Freddy King, Howlin' Wolf, Sonny Boy Williamson en Elmore James. The BluesBlasters zijn eigenwijs in hun repertoirekeus, met een voorkeur voor nummers die je niet altijd al hoort, ook van minder bekende grootheden als Frank Frost of Slim Harpo.

Lees verder
Child of Nature

Ze zijn er geweest: Child of Nature. Voortgekomen uit onder andere Groovin' Sound uit Gasselte/Gieten. De muziek stond eerst op de fundamenten van the Blues. Kon ook haast niet anders. Dat ademde de tijd, dat ademde het landschap. Horenderoren bouwde the Child zelf de muziek. Natuurlijk gekleurd door de tijd: Pink Floyd, King Crimson, Moody Blues, Caravan enzovoort. Op een fijne manier muziek maken, stond voorop. In Nederland en Duitsland vooral, met name.

Lees verder

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme groeide op in het Drentse dorp Roden. Ze ging in Leek op het Nienoordcollege naar school. Na een studie Nederlands te hebben afgebroken doet Ellen ten Damme  in 1989 in Hilversum de vooropleiding voor het conservatorium. Omdat ze niet van jazz houdt besluit ze toch maar over te stappen naar de kleinkunstacademie in Amsterdam. Daar bekwaamt ze zich in het piano spelen. Ten Damme's carrière als actrice komt vlot van de grond.

Lees verder

DJ Don Diablo

Don Pepijn Schipper (Coevorden, 27 februari 1980) is een Nederlandse producer en dj. Onder zijn artiestennaam Don Diablo maakt hij een mix tussen verschillende muziekstijlen - electro, dubstep, disco en hiphop. Single succes was er met nummers als Who’s Your Daddy, Blow, "This Way", Hooligans (ft. Example), "Make you pop" (samen met Amerikaanse producer Diplo) enAnimale (ft. Dragonette).

Lees verder

Dirty Boulevard

Dirty Boulevard combineert een lekkere rock-sound met een pakkende live-show met eigen licht en rook. De band is onderdeel van de Stichting Royal Relation Music en speelt altijd op onkostenbasis. Geen geklooi met loonbelating dus! ‘So get dirty too!' en boek nu Dirty Boulevard!

Lees verder
De Dixmeyer Blues Band

De band had daarnaast een uitstekende podiumuitstraling en ieder bandlid mag zo af en toe even een hoofdrol voor zichzelf opeisen. Een mondharmonicaspeler die in spagaath een paar messcherpe bluesharpsolo's er uit perst, een bassist die boven op zijn grote contrabas staat te balanceren en zanger Paul die zo af en toe als een echte Jerry Lee Lewis achter zijn (op bierkratten geplaatste) piano zijn kunstjes vertoont.

Lees verder

Ab Drijver

Ab Drijver is moeilijk onder één noemer te vangen. Het beste laat hij zich omschrijven als een zanger, tekstschrijver, componist, verhalenschrijver,colomnist, dichter en journalist. Vanaf 1970 legde hij zich toe op het Drentstalige lied. In 1986 bracht hij de elpee Zolang er leven is uit, in 1991 volgde de cd Ab Drijver.

Lees verder

De Dutch Boys

De Dutch Boys is een band (trio), uit Zwartemeer in Drenthe. Oorspronkelijk heette de band Thunderballs, maar in 1972 werd de naam veranderd in De Dutch Boys. Het repertoire bestaat voornamelijk uit komische, vrolijke nummers. De nummers werden hoofdzakelijk gezongen in het Drents dialect. Jans Hoogeveen, Henk de Roo en Cor Maatje traden in het begin alleen in Zuid-Oost Drenthe op.

Lees verder

Eelco Gelling

Met leeftijdgenoot Jan Akkerman wordt de op 12 juni 1946 te Zwartsluis geboren Eelco Gelling veelal gezien als de beste uit Nederland afkomstige gitarist. Hij vormde begin jaren zestig met Nico Schröder (bas), Hans Kinds (slaggitaar) en Wim Kinds (drums) de Rocking Strings. Na het aantrekken van Harry Muskee (ex-contrabassist van de Old Fashioned Jazzgroup) als zanger werd de bandnaam Cuby and the Blizzards.

Lees verder

God Dethroned

De belangrijkste elementen die God Dethroned al jaren tot één van de beste extreme metalbands van Nederland – evenals een internationale topper – maken, zijn echter ongewijzigd. De kracht van God Dethroned heeft altijd gelegen in de perfecte symbiose tussen agressie en melodie, de krachtige strot van Sattler en – bovenal – het uitstekende gitaarwerk, gemanifesteerd in de flitsende solo’s en de melodieuze riffs die weken blijven hangen.

Lees verder

The Hartung Sounds

De band heette inmiddels The Hartung Sounds, bedacht door hun tante Moud: 'Jullie maken een eigen familiegeluid, noem je daarom de Hartung Sounds'. Het succes van de vier broers bleef niet onopgemerkt. Gerrit den Braber van de AVRO-radio zag veel in de groep en wist voor hen een plaatopname bij Polydor te regelen. De mensen van Polydor zorgden voor de muziek en teksten, wat ongetwijfeld met de auteursrechten te maken had, want de jongens mochten er niets aan veranderen.

Lees verder

Willem Homan

Van boekhouder tot cafébaas, van schoenlapper tot sex-shop-exploitant, van T-shirt-drukker tot loco-burgemeester Willem nam teveel hooi op z'n vork....brak bij de enkels af en deed het lange tijd rustig aan! Hoewel...rustig? Hij zit nu in een discreet zang-duo en heeft tevens een beletteringswinkel op wielen.

Lees verder

Hydra

Vanuit The All Beat Corporation en The South River Village Band uit Valthermond ontstond in 1970 de band Hydra, die zich toelegde op hardrock en undergroundmuziek. Frens Drijfhout (Marum, 1949) was oprichter en bandleider. Van jeugdsozen in de omgeving raakte de band verzeild in dancings en lokte het grotere geld en succes.

Lees verder

Jan en Zwaan

Zwaan Pieters (Hollandscheveld, 1945) kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste accordeon, gemaakt van papier en karton. Vanaf haar tiende speelde ze op een echte, tijdens optredens met haar vader. Als zestienjarige werkte ze in een schoenenzaak in Hoogeveen en leerde ze Jan kennen. Hun wederzijdse ouders waren onderling bevriend en kwamen regelmatig bij elkaar op bezoek. Toen in 1961 Jan ook een keer meeging vlogen de vonken al rap over en weer.

Lees verder

Jannes

Jannes speelt diverse instrumenten voordat hij op aanraden van vrienden kiest voor het zingen. Als hij voor de grap zingt tijdens een feestje van zijn schoonmoeder stelt Jannes' vader, eigenaar van een platenzaak, voor een single op te nemen.Dit leidde in 1999 tot een eerste single, die in eigen beheer werd opgenomen.

Lees verder

Erwin Raymond Java

Erwin Raymond Java is in Assen geboren (18 juli 1956) Na zijn middelbare schooltijd aan het Nassaucollege in Assen (diploma Gymnasium-A  1975) start Erwin tot 1979 een studie Nederlandse Taal & Letteren aan de RU te Groningen. Zo komt hij terecht in de Groninger muziekscene, zijn muzikale roots.

Lees verder


Bert Kamping

Eind 2008 verschijnt het tweede album 'Zuken'. Een album met een stevigere pop-sound, waarbij meer gebruik gemaakt wordt van 'loops'en 'samples'. Aan het album werd meegewerkt (gezongen en geschreven) door mede-Drent en kameraad Tony Neef.
Tot slot is Bert Kamping nog verbonden aan het Centrum voor de Kunsten zuid-oost Drenthe; CQ te Emmen en Coevorden, waar hij werkzaam is als docent lichte muziek zang

Lees verder


Erikah Karst

Negen jaar na haar laatst verschenen album Buellton Diaries presenteerde zangeres Erikah Karst afgelopen week haar nieuwe CD Eigenwijs. Een titel die de zangeres, zoals ze zelf zegt, op haar lijf is geschreven. Dit is zeker van toepassing op de totstandkoming van dit album waarbij ze op haar eigen wijze een duidelijke keuze heeft gemaakt m.b.t. de nummers die uiteindelijk op Eigenwijs zijn verschenen.

Lees verder


Margaretha Kleine

Zangeres Margaretha Kleine maakte samen met gitarist/componist Jeff Zwart furore met Drentstalige liedjes. Tot dusver bracht ze met 'Der is niks' en ’t Giet wel over' twee succesvolle singles uit. Margaretha geeft blijk van veel talent. Haar debut album, Drok, is werkelijk een juweeltje, een belofte voor de toekomst.

Lees verder


Lekker Fris

Lekker Fris zit vooral in het kroegencircuit, ook regelmatig op motortreffens en feesten. Ook voor voorprogramma's draaien hun hand niet voor om, zoals daar waren, Normaal, Jovink en Pater Moeskroen. Zij verzorgen optredens door het hele land, alle windstreken en af en toe wijken zij uit naar Duitsland. Haal je Lekker Fris in huis, dan is het geheid een knalfuif.

Lees verder


The Low Budget Blues Band

Bouke's solos worden op een puike manier afgewisseld door de vingervlugge toetsenman Wiko Veenvliet en uitstekend ondersteund door een nimmer overheersende, maar toch lekker aanwezige rhytmesectie, bestaande uit bassist Albert-Jan Koops en drummer Koert Verlind. Oke, aan de uitstraling van de band valt misschien nog wel wat winst te boeken, maar ik durf de cafehouders in het land een fantastische avond te garanderen door deze band in het hun programma op te nemen.

Lees verder


Martijje

Zangeres Martijje! (geboren in Grolloo) zet met haar album Drezz iets nieuws neer: een combinatie van Drents en jazz, waarmee ze zich landelijk wil onderscheiden. "Voor het publiek dat in streektaal is geïnteresseerd, is Drentstalige jazz iets nieuws. Voor mensen die niets met de Drentse taal hebben, hoop ik dat ze voor de muziek gaan. En daarna de schoonheid van het Drents ontdekken."

Lees verder


De blues en diepe dalen van Harry Muskee

Naast honderden optredens in Nederland maakt de band tournees door Duitsland, België, Zweden, Polen, Tsjecho-Slowakije en Engeland. Ondertussen verlaat de ene na de andere muzikant de band en blijven slechts Harry Muskee en Eelco Gelling als constante factor over. Samen met Hans Lafaille, Heimig van de Vegt en Herman Deinum maken ze in 1969 de elpee Appleknockers Flophouse. Voor de hoesfoto zorgen naakte dames op het biljart van Café Perkaan in Wezup voor opschudding. Het titelstuk van de elpee blijkt de laatste hit van de band.

Lees verder


De Kopstubbers

De Kopstubbers laten weer van zich horen. Tot nu toe waren de Drenten vooral met zichzelf en hun onverwerkte verleden bezig, maar op hun nieuwe cd richten ze zich ook tot het publiek, want de schijf is life. En dan te bedenken dat de leeftijd van de meeste bandleden al ver boven het gemiddelde ligt

Lees verder


Janke Lameris

Janke  Lameris (voorheen Janke Bulthuis) schrijft en zingt Drentstalige luisterliedjes. Zij werd (op 17 april 1958) geboren in Assen en groeide er op in een warm nest. De Asser stadstaal was de voertaal in het gezin waarin, daarnaast, ook het Standaardnederlands werd gesproken. De Asser taal is een variant van de eeuwenoude Drentse streektaol.

Lees verder


Henk Lanting

Henk Lanting maakt al lang muziek en schrijft sinds enkele jaren Drentse liedjes. Hij is lang geleden in een van de meest muzikale Drentse dorpen, Grollo, neergestreken. Daar kwam hij, nog niet zo lang geleden, Rob Lievestro tegen die er fluiten bouwt. Daarvoor speelde Lievestro op dit instrument o.a. in de Achterhoekse folkgroep "Twickel".

Lees verder


Daniel Lohues

Het project Allennig is opgezet als een vierluik. Volle theaters, genietende mensen en een blije Lohues als gevolg. Nummers over de liefde, religie en het platteland komen zeer goed tot hun recht in deze vorm. Lohues zelf mompelt na zulke voorstellingen vaak dat hij nog lang niet op de helft is. Wat er nog allemaal uit het vat gaat komen weet alleen Daniël Lohues zelf. En zo hoort dat.

Lees verder


Egbert Meyers

"Of 't wat was? jazeker. Tof! Ik ben dan ook Drent, en waardeer het bijzonder dat Meyers ons dialect op deze manier hoog houdt. Zijn teksten zijn bovendien erg herkenbaar, omdat ik net als hij uit een klein dorp kom. En ik vind hem een goede zanger en muzikant. Het is een eindje rijden naar Noordpolderzijl, maar dan heb je ook wat."

Lees verder


Mooi Wark

De band bestaat nu uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en John Roffel (drum). Bij de optredens draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek. Hierdoor is elk optreden anders. Het repertoire tijdens optredens bestaat vaak uit veel vrolijke nummers gezongen, meestal rock-'n-roll.

Lees verder


Harry Muskee, gewoon en toch al gek genoeg!

In 1997 verscheen in een beperkte oplage het boekje met de bovenstaande titel. "Mensen zeiden wel eens dat Harry Muskee niet kon praten, maar dat is niet zo. Daar waar mijn hart ligt, over de dingen die me echt interesseren, kan ik veel vertellen"

Lees verder


De muziekgeschiedenis van Drenthe

Binnen de Drentse geschiedschrijving is nog weinig aandacht voor de periode van de afgelopen vijftig jaar. Een onderwerp als muziekcultuur komt daarin helemaal niet voor. In 2003 vatte een groepje mensen het plan op om het onderwerp Drentse lichte muziek bij de kop te pakken: de muziek van café en danszaal. Het resultaat van hun speurtocht verscheen recent in boekvorm. Albert Haar, een van de initiators, geeft voor Waardeel een schets van deze muziekgeschiedenis.

Lees verder


No Name

In 1969 werd de naam veranderd in No Name. De bandleden zijn André en Gerry Damming, Bertus ten Caat, Harrie en Allie Benjamins. Door medewerking aan een hoorspel van de NCRV, Niet voor de school, volgden er optredens in radioprogramma's van vrijwel alle Nederlandse omroepen. In 1991 speelde No Name in Aberdeen (Schotland) tijdens een Dutch-night voor de Nederlanders aldaar.

Lees verder


Nyxx

De rockformatie Nyxx werd geformeerd rond januari 2007. Het 5-mansschap bestaat uit muzikanten die elkaar vinden in een zelfde muzieksmaak: recht-toe-recht-aan gitaar-rock. Grote voorbeelden voor de mannen zijn: Metallica, Thin Lizzy en Guns 'n roses. Vanaf het allereerste begin worden eigen nummers geschreven. Het eigen werk van Nyxx laat zich het beste beschrijven als Nederlandstalige Rock.

Lees verder


Marloes Oosting

Marlous Oosting is 21 jaar oud en geboren in Assen. Ze is de derde dochter uit een gezin van vijf kinderen, waaronder ook twee jongere broertjes. Dus de beste omgeving om met beide benen op de grond te staan. Al zijn ze dan wel haar grootste fans.  Als kind wist Marlous al dat ze zangeres wilde worden en denkt daar na vele jaren nog steeds het zelfde over… 

Lees verder


De Ragebollen

Al jaren klinkt er tussen de Drentse hunebedden het gescheur van gitaren en de gedreun op de drums. Vier ouwe rockers, die zich Ragebollen noemen omdat hun kapsels erop leken, doen waar ze goed in zijn: boerenrock muziek spelen, de feestmuziek van het platteland! En feestmaken dat kunnen ze, die Ragebollen!

Lees verder


Dick Rienstra

Dick Rienstra maakte in 1960 zijn zangdebuut voor de radio met een 50-er jaren hit van Frank Sinatra: Pennies from Heaven.
Zijn eerste zang-optreden voor de televisie vond plaats in 1962 met Blue Moon. Vervolgens werkte hij regelmatig mee aan shows en amusementsprogramma''s voor radio en televisie en zong bij orkesten als The Skymasters, het Vara Dansorkest, het KRO Dansorkest en het Metropole Orkest.

Lees verder


Le Roi Mort et les lentilles Rouges

Je zou het niet zeggen als je hun authentieke bouillabaise van vrolijk stemmende Frans(talig)e polkapunk en melodramatische chansons hoort, maar Le Roi Mort et les Lentilles Rouges zijn gewoon afkomstig van het Drentse platteland. Sterker nog, dit maffe zooitje ongeregeld bestaat uit een stel punkrockveteranen en hun nakomelingen.

Lees verder


Salacious Gods

Spelen rauwe, melodieuze black metal welke is gevolueerd uit de stijl van Samael, Tiamat en Kreator. Salacious Gods gebruiken in een aantal tracks opvallend en vervreemdend de Drentse taal. Eerste demo Slumbering Silence verschijnt in 1998 in een gelimiteerde oplage van 200 stuks.  Tekenen vervolgens  een labelcontract bij het  Drentse Cold Blood Industries en brengen  twee albums op de markt: Askengris en Sunnevot.

Lees verder


Trijntje van der Scheer & Gerrie van der Veen

De eerste optredens van ‘Met een knipoog en een scholderklop’ zijn Trijntje en Gerrie goed bevallen. ‘Wij leggen makkelijk contact met het publiek,’ zegt Gerrie. ‘Niet dat het altijd zo vanzelfsprekend gaat; er moet altijd een vorm van positieve spanning zijn. Als die er niet is, dan moet je stoppen. Het publiek moet iets van je verwachten, die nieuwsgierigheid moet er zijn en dan springt de vonk vaak over.

Lees verder


Marike Schepers

Marike Schepers is geboren op 9 april 1975. Muziek maken is altijd een gegeven geweest. Zingen in de keuken, in de badkamer enz,enz. Ze is begonnen met het bespelen van de dwarsfluit maar daar kon ze zich maar gedeeltelijk in thuis voelen. Dansen en zingen waren haar eigenlijke passie. Vanaf haar zestiende is ze begonnen met bandjes en net in die tijd kwam ze met haar familie te wonen en werken in een bluescafe waar ze pas echt in de gaten kreeg wat muziek beleven was.

Lees verder


Louis Henri Somer

Louis Somer, een gewone Asser jongen, was zoon van een koperslager die ook het liefst muziek maakte. Hij ging naar het Amsterdams conservatorium en studeerde viool in Keulen en Parijs. In 1927 werd hij concertmeester in Stuttgart. Ook leidde hij enkele jaren het orkest van de katholieke radio omroep KRO. Als violist soleerde Louis Somer bij onder meer het Concert-gebouworkest in Amsterdam en in het buitenland.

Lees verder


Silvia Swart

Sylvia is in 1995 gestart met het opnemen van liedjes voor verzamel Cd’s. Vanaf 1997 zong zij in het stemmingsorkest ‘The Greenlights’ om vervolgens in 2003 als solozangeres verder te gaan. In 2008 kwam haar 4e Cd op de markt waarvan het lied “Droom van werkelijkheid”  zeven weken lang in de top 100 heeft gestaan, waardoor zij bij Giel Beelen en Paul de Leeuw te horen en zien was.

Lees verder


Tangarine

In het jaar 2000 besloten de gebroeders de muzikale bezigheden maar een naam te geven en dit werd 'Tangarine'. Hetzelfde jaar kwam de eerste promo uit genaamd 'Inside out'. Als duo 'Tangarine' ging het vrijwel meteen goed, wat tot gevolg had dat verschillende muzikanten zich graag wilden aansluiten bij de groep. Enige tijd later werd er dan ook een drummer en bassist aan toegevoegd

Lees verder


Titt'n

Titt'n komt uit Ruinerwold en startte in 1994. Ronald Buld was de zanger van de rockband. De andere muzikanten waren Jauke van den Brink (drums en percussie), René Buld (bas),Arjen Frijlink (gitaar) en Marcel Postma (gitaar). Met het nummer Ben je geil of wil je een koekje bereikten de funkmetalrockers hoge plaatsen in diverse hitparades.

Lees verder


Turf, Jenever en Achterdocht

De groep maakte een kritisch Drents volkslied waarin vervuiling van de Olde Lantschap en de omvangrijke toeristenindustrie op de korrel werden genomen en stuurde de groep brieven aan de 34 Drentse gemeenteraden om het gebruik van dialect in de raadszaal te bevorderen. De groep vocht voor het behoud van het Drents eigene en schudde de mensen wakker.

Lees verder


Jan Vayne

Jan Vayne (artiestennaam voor Jan Veentje) werd geboren op 9 juni 1966 in Zuidwolde in Drenthe uit Friese ouders. Hij heeft op 35 jarige leeftijd anno 2001 al een positie bereikt waar een groot arties zijn hele leven voor moet vechten.

Lees verder


Daniel ter Waarbeek

Ik ben dan wel geen groot fan van het genre singer/songwriter, maar deze jonge knul uit Emmen weet na een paar nummers goed te overtuigen met fris klinkend gitaarwerk en een mooie en zuivere stem. Een voorprogramma in De Amer is altijd kort, maar deze Drent heeft het toch mooi voor elkaar gekregen om zich in pakweg 30 minuten (met voornamelijk zelf geschreven nummers) in de kijker te spelen. Chapeau!

Lees verder


Monica West

In 1983 werd door Monique in de studio van Anne Doedens te Eelde een zogenaamd piratennummer op de band vastgelegd. Als fervent liefhebster van country and westernmuziek had zij uit haar repertoire het welbekende lied D.I.V.O.R.C.E. van Tammy Wynette uitgekozen om daar een Nederlandse tekst bij te schrijven. De titel was Scheiding.

Lees verder


Frans Westenbrink

Westenbrink schreef vaker teksten; o.a. in tijdschriften maar sinds de negentiger jaren schrijft hij liedjes in het Drents. Vaak stemmen die tot nadenken. Enkele liedjes zong hij ook zelf maar ondertussen is hij gestopt met zingen. Wel maakt hij columns die hij voorleest voor Radio Drenthe. Op de in 2004 verschenen cd van Tiny Klomp werden de meeste teksten door Frans Westenbrink geschreven.

Lees verder


Henk Wijngaard

Had hits met Nederlandstalige liedjes over het truckersleven. Later liet Wijngaard zich tekstueel ook door andere zaken inspireren en zong hij vertaald werk. Nationale bekendheid verwierf hij in 1978 met het lied Met De Vlam In De Pijp. Daarvoor maakte hij al jaren muziek met Top 40-bandjes. In die periode bespeelde Wijngaard allerlei instrumenten.

Lees verder


Wilson Legacy

Rod Wilson, eigenaar van muziekcafé Funky Pirate in New Orleans (USA) schreef over ons...

Emerging from the basements of the Dutch north-eastern part, a band named Wilson Legacy built up their musical experience by recording brilliant studio rehearsals and performing outstanding gigs which paved the way to growing success in the music scene. ....

Lees verder


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl