In en om Assen


De TT van Assen
De geschiedenis van de TT; periode 1925 - 1970

"...In het traject zat een stuk zandweg waar de rijders elkaar niet mochten passeren, omdat anders gemakkelijk ongelukken zouden kunnen gebeuren. Een paar duizend bezoekers keken geboeid toe. Frans Vermaak zorgde op zijn AJS mei een gemiddelde snelheid van 93,1 km per uur die dag voor de snelste ronde in de 350cc klasse. Deze waaghalzerij moest hij bekopen met een valpartij bij Grolloo waarbij zijn leren pantalon ernstig werd beschadigd..."

Lees verder

De geschiedenis van de TT; periode 1970 - 1992

"...Slechts een enkeling slaagde erin op dat niveau aansluiting bij de top de vinden. Een uit dat selecte groepje was Wil Hartog, de 'Witte Reus' van Abbekerk. We schrijven 25 juni 1977, de dag van de 47-ste TT. Hartog kwam al met een respectabele staat van dienst naar deze race: meer dan tien nationale titels..."

Lees verder

De TT van Jaap Timmer

Jaap Timmer (Assen 1939) groeit op tussen de geur en het geluid van motoren. Zijn vader, Geert Timmer, is in de jaren twintig en dertig één van de deelnemers aan de TT-races op het circuit bij Assen. De geschiedenis van de TT gaat min of meer hand in hand met die van het bedrijf Wander. Van de Collardslaan verhuist deze onderneming rond 1950 naar de Vaart Z.Z. Het verhaal van Jaap Timmer is een mix van eigen belevenissen, van anekdotes en van wat hem via anderen ter ore kwam.

Lees verder

Bob den Uyl proeft de sfeer van de TT

De 'Nacht van Assen' heeft de naam een wilde boel te zijn, maar niets is minder waar; het is precies wat ik me er altijd van heb voorgesteld: een melige bedoening. Niets bijzonders gebeurt er. De straten zijn op beschaafde wijze versierd met lampjes en guirlandes, het horecabestand is uitgebreid met een aantal eet- en drinktentjes, overal hangen luidsprekers die de feestgangers op de hoogte houden van de aanvangstijden der verschillende attracties, waaronder zich Anton Geesink blijkt te bevinden

Lees verder

De wilde nachten van Assen

In 1967 kwam er plotseling een eind aan onze oude TT-nachten. ‘Een janboel in de TT-nacht’ stond er zaterdag 24 juni 1967 groot voor op de Drentse en Asser Courant: “De befaamde TT-nacht zal dit jaar de geschiedenis ingaan als een der meest onaangename en wanordelijke nachten sedert het motorevenement in Assen georganiseerd.

Lees verder


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl