In en om AssenPaul Meijering
Info op promotieadvies.nl


Idolen van Paul Meijering


…Alweer bijna drie decennia is Paul Meijering actief met de penselen. Nu maakt hij realistische schilderijen van idolen van over de wereld, als popsterren, top-sporters en sterren van het witte doek.

Op z’n zeventiende ging hij met veel aspiraties naar de kunstacademie te Enschede om een gedegen teken- en schilderstechniek onder de knie te gaan krijgen. Maar helaas, de tendens van de abstractie vierde haar hoogtijdagen in die tijd (1980) en Meijering ontdekte dat de ambachtelijke vorm van de oude meesters genadeloos was ‘achterhaald’: neerbuigend werd de realistische kunst weggehoond. Na twee jaar ‘zwevend geknoei’ was er maar een conclusie: dan maar autodidact.

Jaren van veel verschillende baantjes volgden, met ernaast toch die ene grote passie, het schilderen. Zijn vrije werk kenmerkt zich dan al van een realisme waarin de mens een voorname rol speelt, of zoals Meijering het zelf uitdrukt: ‘Elk mens sleutelt aan z’n eigen bestaan… het is dè inspiratiebron om het non-verbaal met verf te vertellen’’.

Door verschillende exposities blijven de schilderijen niet onopgemerkt en Meijering wordt meer en meer benaderd voor het uitvoeren van opdrachten. Middenstanders, horecamensen en ondernemers melden zich aan voor grote decoraties en muurschilderijen.
Daarnaast ontwikkelt de schilder in het jaar 2000 een specialiteit dat vrij uniek mag worden genoemd: hij legt zich toe op het maken van voetbalschilderijen. Na een jaar krijgt hij de kans zowel bij de KNVB in Zeist als in de ArenA te Amsterdam een doorlopende expositie voor onbepaalde tijd te realiseren. Bij beide voetbalinstituten zijn tot op heden ongeveer 15 werken te zien.

Om naamsbekendheid op te bouwen toert hij door West-Europa waarbij grote clubs als Juventus, AS Roma en Inter Milan in Italië, Real Madrid in Spanje, Manchester United in Engeland en Bayern München in Duitsland worden bezocht en Meijering bij elke club een warm onthaal krijgt met zijn schilderijen. Hij wordt in de gelegenheid gesteld grote voetbalvedetten te ontmoeten als Totti, Batistuta, Vièri, Del Pierro, Thuram, Ronaldo, Roberto Carlos, Figo, Zidane, Ruud van Nistelrooy en vele anderen...

Publicitair gezien eveneens een succes, daar de landelijke dag- en weekbladen zoals de Volkskrant, Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Panorama er aandacht aan besteden. De landelijke televisie blijft niet achter, en Meijering verschijnt achtereenvolgens in KRO’s ‘Ontbijt-tv’, ‘Man bijt hond’ (NCRV), en in de programma’s ’netwerk’(KRO) en ‘Kopspijkers’ van de VARA.

Het onderwerp ‘voetbal’ wordt in het jaar 2003 uitgebreid met de keuze uit de ’sport in het algemeen’, zoals wielrennen, golf, auto- & motorsport, basketbal etc. met als gevolg dat er uit diverse hoeken van de sportwereld opdrachten binnenkomen. Inmiddels kan de kunstenaar dankzij deze verschillende disciplines in z’n eigen onderhoud voorzien.

Naast deze inkomstenbron pakt Meijering medio 2005 zijn ‘oude voorliefde’ weer op, waar het eigenlijk allemaal mee begonnen was: het schilderen van popsterren...


Info op benniewolbers.nl; d.d. 14.08.2009


Paul Meijering schilderde Alberto Contador


Emmen – De 32ste editie van Gouden Pijl die op dinsdag 11 augustus jl. werd verreden, is een groot succes geworden. Volgens de organisatie hebben ongeveer 60.000 mensen het wielerspektakel bezocht. Dat is toch zo’n slordige 10.000 bezoekers meer dan vorig jaar. Volgens koersdirecteur Anne Knol spreekt met name de gele trui tot de verbeelding en in de persoon van Contador had de Gouden Pijl voor het eerst sinds 1997 (Jan Ulrich) weer een tourwinnaar aan de start staan. Deze frêle geweldenaar werd dan ook groots onthaald.

In de grote kerk aan het marktplein werd een voor de vip’s en andere wielerbobo’s een middagprogramma geheel in het teken van het wielrennen afgewerkt onder de bezielende leiding van niemand minder dan Mart Smeets. Het hoogtepunt van deze bijeenkomst was het interview dat deze anchorman van de sport had met Alberto Contador, die oprecht plezier leek te hebben in de rol van hoofdgast.

Emmer kunstenaar Paul Meijering was ook aanwezig en mocht namens de organisatie een schilderij van ‘El Pistolero’ aanbieden. De tourwinnaar van 2009 ging bereidwillig op de foto, om zich daarna te vervoegen bij de andere renners. Hij verscheen als allerlaatste aan de startstreep, alwaar de gekte echt losbarstte. Het startschot klonk, en de rennners  begonnen aan hun rondjes om de kerk.

Drie ronden voor het einde reed Contador voor het peloton uit. Maar de Spanjaard won niet. Het was Andy Schleck, de waardige tweede van het klassement van de Tour de France die onder luid gejuich als eerste de finish passeerde. Verder was het vooral de magie van de gele trui die haar werk deed. Alberto Contador werd beloond met de Peter van Putten-prijs voor de meest strijdlustige renner. Info op emmen.nu; d.d. 29 augustus 2007


Ellen ten Damme geportretteerd


Kunstenaar Paul Meijering uit Emmen schonk onlangs artieste Ellen ten Damme een schilderij van haarzelf. Ellen was afgelopen week voor een interview met de pers naar het noorden gekomen en vond ondanks haar drukbezette agenda toch nog tijd om kunstschilder Paul Meijering te ontvangen bij haar ouders thuis, in de buurt van Roden. De prent gaat mee terug naar Amsterdam, waar ze al enige tijd woont...


Info op emmen.nu; d.d. 17 december 2009


Schilderij Koos Bloemsma op zijn plaats


Het schilderij van Koos Bloemsma dat tijdens de voorstelling 'Ode aan Koos' op 9 september 2009 in theater De Muzeval prominent in de spotlight stond, heeft een permanente plek gekregen in het theater. In overleg met Koos Bloemsma's familie en de directie van het theater is besloten het schilderij een mooi plaatsje te geven bij de ingang naar de grote zaal.

Dinsdag 15 december werd het schilderij onthuld. Het schilderij is gemaakt door de uit Emmen afkomstige kunstenaar Paul Meijering. Tijdens deze gelegenheid werd ook de dvd 'Ode aan Koos', met een registratie van de avond gepresenteerd.


Info op knooppuntnetwerk.nl


Youp verguld met schilderij


Op oudejaarsavond keken bijna twee miljoen Nederlanders naar de eindejaarsshow van Youp van ’t Hek. Drie dagen eerder hield de cabaretier de tweede generale repetitie van de voorstelling ´Troost´ in de Stadsschouwburg in Groningen. Deze schouwburg is volgens van ´t Hek het allermooiste theater van Nederland en het is daarom niet verwonderlijk dat hij zich voor een kleine week in Stadt vestigde om zich volledig te kunnen richten op de oudejaarsconference van 2008.

Kunstenaar Paul Meijering uit Emmen die al vele bekende sportmensen en artiesten geportretteerd heeft, was al maanden van tevoren van Youps geplande verblijf in Groningen op de hoogte en vond voldoende tijd om tussen de opdrachten door een schilderij van deze komiek te maken. Via een enthousiaste impressario in Amsterdam werd een ontmoeting geregeld.

Ruim voor het programma om 20.15 uur zou gaan beginnen, ontving Youp de kunstschilder in zijn kleedkamer. Meijering sprak zijn bewondering uit voor de conferencier met de woorden: “Youp, ik denk dat ik namens velen spreek, als ik zeg dat jij ons heel veel moois hebt gegeven. Ik zou je graag iets terug willen geven!” Vergenoegd nam Neerlands bekendste cabaretier het schilderij in ontvangst met de tekst: “Ik kijk niet graag naar mezelf, maar dit kunstwerk krijgt een mooie plek, dat beloof ik je.”

Daarna ging hij bereidwillig op de ‘kiek’ en nodigde de schilder uit een kop koffie met hem te drinken.


Bezoek hier de website van Paul Meijering


Naar boven© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl