In en om Assen

De Ragebollen


De Ragebollen zingen over bier, feest en vrouwen

Bronnen: www.ragebollen.nl, www.drentsetoal.nl, Dagblad van het Noorden,

 

Info op madeindrenthe.nl d.d. 03.02.1010

Ragebollen nemen single op met ex-Dutchboy

De Drentse boerenrockband Ragebollen heeft een single opgenomen met als gastmuzikant ex-Dutchboy Cor Maatje.

Dit feestnummer gaat over "het warm maken van worst" en Alie schijnt dit heel goed te kunnen! Voor het eerst doet er een gast muzikant mee met de Ragebollen. Als "gast Ragebol" speelt mee ex-Dutchboy Cor Maatje, een virtuoos op de accordeon.  De Dutchboys waren in de jaren tachtig wereldberoemd in Nederland.

Iedereen kent natuurlijk Boer Harms, Eppo en Geert mien Belgisch peerd. Toen Cor gevraagd werd om mee te doen twijfelde hij geen moment , een week later zat hij al samen met de Ragebollen in de studio. Op de site van de Ragebollen is het nummer te horen.


Biografie van de Ragebollen

Al jaren klinkt er tussen de Drentse hunebedden het gescheur van gitaren en de gedreun op de drums.
Vier ouwe rockers, die zich Ragebollen noemen omdat hun kapsels erop leken, doen waar ze goed in zijn: boerenrock muziek spelen, de feestmuziek van het platteland!
En feestmaken dat kunnen ze, die Ragebollen!
Medleys van bekende hits die iedereen kent worden afgewisseld met eigen nummers. Deze eigen nummers zijn ook altijd 100% maffe feestnummers die je direct mee kunt zingen of schreeuwen!

Gekke teksten als "Waggel met die kont", "Heb ie een grote of een kleine? en "Gutteguttegut was hef die vrouw een grote........ stuur op de fietse" gaan er altijd in op een feest!
Diepzinnige teksten? Daar doen ze niet aan, de Ragebollen zingen liever over de leuke dingen in het leven: bier, feest en vrouwen.
Stoere rockers? Daar zijn er al genoeg van, De Ragebollen zijn niet de zoveelste coverband die de gebaande paden volgt. Ze bedenken elke jaar een nieuwe eigen show en zijn daarom uniek!

Toch zijn de vier Ragebollen ook serieuze muzikanten die ervoor zorgen dat het publiek een goede show te zien krijgt. Ook zijn er altijd momenten waarop het publiek zelf wordt betrokken in de show. Dus laat je verrassen bij een van de Ragebollen shows in het land. Vergeet even de wereld om je heen en ga helemaal uit je dak.

De Ragebollen maken zo af en toe en cd of een videoclip, deze zijn hier te zien en te horen.

Wat doen De Ragebollen eigenlijk?

De Muziek:
Rock & roll!! Gitaren, bas en drums met een sausje (meerstemmige) zang er overheen.
De teksten:
Altijd over de leuke dingen in het leven: bier, feest en vrouwen!!.. en altijd in de taal van het platteland.
De Show:
Voor het publiek en met het publiek, even helemaal uit je dak gaan en je zorgen vergeten!
De locaties:
Op het platteland in feesttenten, kroegen en op festivals en dorpsfeesten etc..

Discografie:

CD-singles:

"De postbode" (Eigen beheer, 2002)
"Gien haor op mien kop" (Eigen beheer, 2008)
"Gutteguttegut" (Eigen beheer, 2008)
"Los in de renne" (Eigen beheer, 2008)
"Een grote of een kleine" (Clash Productions, 2009)

CD's:

"Just Another Rock'n roll Band" (Als J.A.B.R. Eigen beheer, 1994)
"Doar goan we weer!" (Eigen beheer, 1998)
"Altied Teeg'nwind" (Eigen beheer, 2002)
"Spiekers met kopp'n" (Eigen beheer, 2003)
"Veuruut" (Eigen beheer, 2006)
"Gien haor op mien kop" (Eigen beheer, 2008)
"Heej" (Clash productions, 2009)

“SPIEKERS MET KOPP’N”. Klazienaveen, december 2003.

Vanaf januari tot oktober 2003 hebben de Rageboll’n hard gewerkt aan hun nieuwste CD “Spiekers met kopp’n”.
Ze combineren de Drentse teksten met stevige gitaarrock, een unieke combinatie want in Zuid-Oost Drenthe zijn op dit moment geen andere bands die zich aan deze combinatie wagen.

Op deze 4e cd staan 16 zelf geschreven nummers over allerlei zaken die de mensen in het rustige Zuid Oost Drenthe zoal bezig kunnen houden. Vrolijke onderwerpen zoals
 “Kom maar op met dat bier” en “Ik ben de man” worden afgewisseld met waargebeurde verhalen over Tjeerd “de Postbode”. Het meest besproken onderwerp het weer wordt bezongen in “’t Weerproatie”. In “De weg kwiet” en “Iens op’n dag” komen wat serieuze onderwerpen aan bod. De tekst van “Spiekers met kopp’n” is heel herkenbaar voor veel mannen die van alles van plan zijn maar niets voor elkaar krijgen.

Dat de Rageboll’n zich niet beperken tot recht toe recht aan muziek blijkt wel uit de afwisseling van stijlen en instrumenten: stevige rocknummers, rockballads, het gebruik van elektrische en akoestische gitaren, af en toe een keyboard en zelfs een reggae nummer met een dameskoortje zorgen voor veel afwisseling.

De CD “Spiekers met kopp’n” is opgenomen door
Bert Klaver (zang en slaggitaar), Jaap Klaver (bas en zang), Richard ten Caat (slaggitaar) Arnold ten Caat (solo- en slaggitaar, toetsen en zang) en Rene Prins (drums) Rene heeft na de opname van de cd de drumstokjes overgedragen aan Richard Zwiers.

Dagblad van het Noorden 2 mei 2009

Nieuwe boerenrock met De Ragebollen

De Drentse boerenrockband De Ragebollen heeft een nieuwe cd opgenomen, die inmiddels een maandje op de markt is. De nieuwe productie heet simpelweg Heej! en bevat uitsluitend Drentstalig werk, opgenomen bij studio Clash Productions in Klazienaveen.
Op de cd staan nummers als Gao an de kant, Een grote of een kleine (ook op single), Op de bek gaon en opstaon, Los in de renne en Rock & Roll zit in mien bloed.

De twaalf nieuwe nummers kunnen als gebruikelijk eenvoudig worden meegezongen: de band houdt van flink wat sfeer in zaal of feesttent. Boerenrockband De Ragebollen speelt vrolijke rock 'n' roll met teksten die altijd positief van inslag zijn. Veelgehoorde thema's zijn bier, feesten en vrouwen, waarbij soms ook een gevoelige snaar wordt geraakt.

De band speelt in kroegen en op festivals in het Noorden en Oosten van Nederland. De vier leden van het gezelschap zijn zelf grootgebracht met de muziek van Normaal, Status Quo, AC/DC en later ook Jovink en Mooi Wark. De invloeden zijn te horen in de muziek van De Ragebollen.
De band heeft vanouds een Klazienaveense inslag, maar niet alle vier leden komen er vandaan. Martin Wiggers (drums) komt uit Odoorn, Henk Oosting (bas en zang) uit Rolde. Arnold ten Caat (sologitaar) en Bert Klaver (zang, gitaar) komen wel uit Klazienaveen. Voor de distributie van hun producten hebben de bandleden een overeenkomst gesloten met Marista, een platenmaatschappij, groothandel, cd-perserij en distributiebedrijf van cd's en dvd's. Het is gespecialiseerd in streektaalmuziek uit Nederland, maar de catalogus bevat ook vele andere titels.
Onlangs presenteerde rockband De Ragebollen zich in een nieuwe outfit: als Drentse boeren; compleet met overalls, petten, stevels en een sigaar in het hoofd. Dat was tijdens de presentatie van de nieuwe cd in Murphys Pub in Barger-Oosterveld. (jw)

 


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl