In en om Assen

Le Roi Mort et les lentilles Rouges


...Slechts het vrolijk stemmende anarchistische karakter van dit zestal verraad hun illustere verleden..."

Bronnen: rtvdrenthe.nl, youtube.com, eigen webstee, madeindrenthe.nl, noorderslag.nl, ongekendtalent.nl, vpro 3 voor 12.


De EIGEN WEBSTEE van Le Roi Mort et les lentilles Rouges


Info op rtvdrenthe.nl; 07.01.2010

Franstalige chansonniers uit Drenthe

Le Roi Mort et les Lentilles Rouges... Dat klinkt niet echt Drents.... Niets is minder waar, want de bandleden komen gewoon uit Meppel en De Wijk. Ze spelen op Eurosonic in Groningen. Jeppe Oostenga maakte een portret.

Zie hier de documentaire


Beluister hier: le roi mort et les lentilles rouges-chante comme une voix


Beluister hier: le roi mort & les lentilles rouges hommage a louis de funes!


Beluister hier: le Roi Mort et les lentilles rouges vs Guerilla Poubelle-demain il pleut


Beluister hier: Monty Python vs le roi mort et les lentilles rouges


Beluister hier: le roi mort vs noir desir-comme elle vient


Info eigen webstee

De Franstalige chansonniers van “Le Roi Mort et les Lentilles Rouges” komen niet uit de diepe kloven rondom Saint Guilhem le Désert , of de uitgestrekte lavendelvelden van de zinderende Provence Provincialen zijn het wel, temperamentvol bovendien!                                                
Het flamboyante gezelschap ” bon vivants” - bestaande uit twee oude Punkers, twee  ongetemde jonge honden, een vioolspelende accordeoniste én de muzikant van Cabaret Boerenblond  - komt gewoon van het  Drentse Platteland!  “Le Roi Mort “ grossiert in een verassende mengeling van vrolijk stemmende franse polka-punk en melodramatische chansons.

Een prominent aanwezige accordeon begeleid de up tempo liederen,die met de nodige zelfspot hartstochtelijk in het Frans worden gezongen. Met een flinke knipoog en de bekende franse slag weet “le Roi Mort” zelfs de meest verstokte chauvinist te boeien. Slechts het vrolijk stemmende anarchistische karakter van dit zestal verraad hun illustere verleden….


Info op madeindrenthe.nl

Biografie:

Le Roi Mort et les lentilles Rouges blijft een vreemde eend in de Drense bijt....Wie zitten er echter achter dit vijftal verdwaalde chansoniers? Voormalig zanger "Sander Kuipers" van de legendarische Meppeler  punkband ZMIV (1979-1984), Grey landscape (1986-1990), Burst(1991-1996) Rokbok (1996-2002) en Blast-O-Matic (2004-2006) vond samen met  een viertal vrienden zijn ideale vakantie gevoel:Een combinatie van uptempo polka punk en Franstalige Chansons! 

Eind november 2007 verzamelde zich een bont gezelschap muzikanten zich in het piepkleine oefenhok. De combinatie van up tempo polka en traditionele Franse chansons-rijkelijk voorzien van een relativerende knipoog en met de nodige zelfspot gebracht- sloeg (hoe kan het ook anders) enorm aan. Diverse optredens op de grotere-maar zeker ook de kleinere- festivals  gaf “Le Roi Mort et les Lentilles Rouges” in zeer korte tijd een cult-status die niemand verwachtte.

Kolderieke verkleedpartijen, getekende Dali-snorren, baretjes en kilo’s ongebakken stokbrood stonden garant voor  vrolijke festivalgangers en chaotische feest-tenten.

Releases:

2008 “Chambre de Practizer” (versions integrals )
2009 “X-tra-Ordinaire 6 track E.P.
2010 “Déclin du Royaume ” Premier Album(LP/CD)

Meest recente bezetting:

Serge Laar, van (zang)
Hans Joren (gitaar, zang)
Roi Rolleman (bas)
Dirk Venema (accordeon)
Sander Kuipers (drum, zang)


Info op noorderslag.nl

Je zou het niet zeggen als je hun authentieke bouillabaise van vrolijk stemmende Frans(talig)e polkapunk en melodramatische chansons hoort, maar Le Roi Mort et les Lentilles Rouges zijn gewoon afkomstig van het Drentse platteland. Sterker nog, dit maffe zooitje ongeregeld bestaat uit een stel punkrockveteranen en hun nakomelingen.

Dat verklaart ook meteen het vrolijk stemmende anarchistische karakter van deze zes bon-vivants, van wie violiste/accordeoniste L’Aura de nieuwste aanwinst is. Hoe dan ook, onder invloed van de bonne humeur, herbs d’provence et laissez-faire en met de bekende Franse slag, staat Le Roi Mort garant voor een duivels leuk feestje, waarbij de alpinopetten, getekende snorren en een mand vol stokbrood niet van de lucht zijn. Vive la France!


Info op ongekendtalent.nl

Le Roi Mort et les lentilles Rouges

De franstalige chansoniers van “Le Roi Mort et les Lentilles Rouges” komen niet uit de diepe kloven rondom Saint Guilhem le Désert , kunstenaarskringen in het Bois de Boulogne, of de uitgestrekte lavendelvelden van de zinderende Provence ......Provincialen zijn het wel, temperamentvol bovendien!

Het flamboyante gezelschap “ bon vivants” - bestaande uit twee oude Punkers, twee jonge honden, de één klassiek geschoold, de ander afkomstig uit de hedendaagse Meppeler subcultuur, een vioolspelende accordeoniste én de muzikant van Cabaret Boerenblond - komt gewoon van het Drentse Platteland! “Le Roi Mort “ grossiert in een verassende mengeling van vrolijk stemmende franse polka-punk en melodramatische chansons.

Een prominent aanwezige accordeon begeleid de up tempo liedjes,die met de nodige zelfspot hartstochtelijk in het Frans worden gezongen. Met een flinke knipoog en de bekende franse slag weet “le Roi Mort” zelfs de meest verstokte chauvinist te boeien. Slechts het vrolijk stemmende anarchistische karakter van dit vijftal verraad hun illustere verleden….


Info op VPRO 3VOOR12

(….)het moet gezegd worden: Ongepolijste juweeltjes waren er daarnaast in overvloed. Wat te denken van de verklede Franse polka punkers "Le Roi Mort et les Lentilles Rouges" die - als winnaars van de Drentse(!) Eurosonic contest het Pakhuis compleet op z'n kop zette. Een uitbundige mix van energieke chansons, een wervelende show en een overdosis "bonne humeur" stonden centraal in de vrolijkstemmende chaos die de band over het verzamelde publiek heen stortte, Le Roi Mort is een belofte voor het komende festivalseizoen!(….)

 


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl