In en om Assen

Sem Schilt
De reus uit Zuidlaren


Vrees voor plek in K1-finale. Info op telegraaf.nl d.d. 08 oktober 2010. Een artikel van Dennis Galema

Sem Schilt moet vrezen voor zijn plaats in het hoofdschema van de ?K-1 World Grand Prix Final?. It?s Showtime-wereldkampioen Hesdy Gerges, die afgelopen weekeinde in Seoel bij het kwalificatietoernooi voor de finaledag op beslissing verloor van Schilt, heeft bij de Japanse K-1-organisatie zowel mondeling als schriftelijk protest aangetekend tegen zijn nederlaag.

Aanleiding is de open scheenbeenwond die Schilt in het begin van de partij opliep, waardoor Schilts manager Bas Boon zich genoodzaakt zag na de eerste ronde stiekem een stuk tape op het rechterbeen aan te brengen. Dit is in strijd met de reglementen.
,,Als de regels worden toegepast, kan de K-1 maar één ding doen: Sem Schilt diskwalificeren”, is Simon Rutz van It’s Showtime stellig. ,,Tijdens een wedstrijd mogen de mensen in de hoek zonder tussenkomst van de scheidsrechter en/of dokter geen vechter behandelen. Dat is nu wel gebeurd. Als de scheidsrechter de snee in de eerste ronde had gezien, was de wedstrijd direct over geweest. Hesdy Gerges is een finaleplaats door de neus geboord.”

Als Gerges in het gelijk wordt gesteld, kan Schilt dit jaar een vijfde wereldtitel vergeten. De viervoudig wereldkampioen maakt zichzelf vooralsnog niet druk. ,,Het is hun goed recht om protest aan te tekenen, maar ik ben niet bang voor de uitkomst. Hesdy wil ongetwijfeld ook het liefst in de ring winnen, dan moet je achteraf niet gaan zeuren over een vormfoutje. Ik ga gewoon door met trainen, zodat ik kan knallen in de finale.”


Kyotaro tegenstander Sem Schillt in finale. Info op RTV Drenthe d.d. 04 oktober 2010

Kickbokser Sem Schilt uit Zuidlaren vecht in de eerste ronde om de wereldtitel tegen de Japanner Kyotaro. Vandaag was in Korea de loting. Schilt plaatste zich afgelopen weekend voor die finale door op punten te winnen van Hesdy Gerges uit Egypte. Zijn tegenstander Kyotaro versloeg de ervaren Fransman Jerome LeBanner.

Schilt is niet de enige Nederlander die in de finale moet vechten ook Alistair Overeem en Peter Aerts zullen in actie komen.
De wereldtitelstrijd wordt 11 december in Japan uitgevochten. Schilt heeft inmiddels vier wereldtitels op zak. Een vijfde wereldtitel in de K-1 zou een unicum zijn voor de sport.


Kampioensriem Sem Schilt gestolen; info DVHN, d.d. 14 augustus 2010

Tot maandag geeft K1-vechter Sem Schilt (36) de dief van zijn kampioensriem de kans de herinnering aan zijn laatste wereldtitel terug te bezorgen. “Dat hoeft niet persoonlijk”, is de 2.12 lange en 133 kilo zware vechter coulant. “Voor de deur leggen of bij de sportschool langsbrengen is voldoende.” En anders? “Anders neem ik andere maatregelen. Ik heb hem namelijk op film.”

Het management van Schilt is woedend, de vechter vooral diep teleurgesteld. De viervoudig wereldkampioen in de Japanse vechtsport K1 was in de Zuidlaarder sportschool Health & Budo van trainer Dave Jonkers bezig met filmopnames voor zijn website, toen de dief zijn slag sloeg.“We gingen eten”, vertelt Schilt. “Ik heb de riem op de bar gelegd en ben weggelopen. Bij terugkomst was de championsbelt verdwenen. Het was de riem van 2009, maar ook al was het die van 2005, 2006 of 2007, het maakt niet uit. Ze hebben alle vier grote emotionele waarde voor mij.”

Schilt heeft een vaag idee wie de dader is.


Raadsel kampioensgordel Sem Schilt opgelost. Info op rtvdrenthe.nl; d.d. 18 augustus 2010

Het raadsel van de verdwijning van de kampioensgordel van K1-wereldkampioen Sem Schilt uit Zuidlaren is opgelost. De riem zou zijn verdwenen tijdens filmopnames voor de website van de sportschool van Schilt en de diefstal zou toevallig zijn gefilmd door een cameraman die onopgemerkt in een hoekje van de ruimte zat.

Dinsdagavond werd bekend dat de riem helemaal niet is gestolen en dat de zogenaamde diefstal op touw is gezet om de Drentse band Mother Lovers te promoten. Sem Schilt speelt een rol in de nieuwe videoclip van de band. Hij werkte hier naar eigen zeggen graag aan mee.


Bekijk en beluister hier de videoclip van Mother Lovers


Beeldmateriaal van Sem Schilt


Sem Schilt, 3-voudig K-1 winnaar, te gast bij Jensen

Zie hier de beelden van deze uitzending


Sem Schilt als Arnold Schwarzenegger

K1-vechter Sem Schilt uit Zuidlaren is binnenkort te zien op het witte doek.
Schilt speelt namelijk een rolletje in de nieuwste Transporterfilm. De filmcrew is drie dagen aan het filmen geweest in Marseille. Het filmdebuut van Schilt duurt echter maar 1.10 minuut. Bovendien legt Sem Schilt in de film het loodje. Toch hoopt hij in de voetsporen van Arnold Schwarzenegger te kunnen volgen.

Zie hier de beelden van het optreden van Sem Schilt


Uitzending op RTV Drenthe over Sem Schilt

Sem Schilt uit Zuidlaren won drie jaar op rij de wereldtitel in de vechtsport K-1. Over minder dan een maand kan Schilt daar een vierde titel aan toevoegen. Op sinterklaasavond vechten de sterkste acht mannen van de wereld in het Japanse Yokohama om die wereldtitel. Fuji TV uit Japan was daarom in Drenthe op bezoek om alvast een voorbeschouwing op die grote finale te maken

Zie hier de beelden van deze uitzending


Info telegraaf.nl d.d. 05 april 2010

Schilt prolongeert titel

YOKOHAMA -  Sem Schilt is in het bezit gebleven van zijn kampioensgordel in het superzwaargewicht (+100 kg). In een los wereldtitelgevecht stuurde de 36-jarige K-1-vechter zijn Golden Glory-teamgenoot Errol Zimmerman met een nederlaag huiswaarts. De jury wees de ’Hightower’ na drie ronden van drie minuten unaniem als winnaar aan.

„Het was een mooi en zwaar gevecht”, aldus Schilt, die aangaf dat hij Zimmerman enigszins had gespaard in de Yokohama Arena. „Ik vond het moeilijk om tegenover een teamgenoot te staan. Op sommige momenten had ik de partij vroegtijdig kunnen beëindigen, maar dat heb ik niet gedaan.”


Info op nl.wikipedia.org

Sem (Semmy) Schilt (Rotterdam, 27 oktober 1973) is een Nederlands vechtsporter en werd K-1-wereldkampioen in 2005, 2006, 2007 en 2009.

Hij is 2,12 meter lang en 133 kilo zwaar. Hij is op het moment lid van Team Golden Glory en geeft les bij 'Sportschool Dave Jonkers' in Zuidlaren, waar laatstgenoemde de baas is, alsmede Schilts trainer. Tot januari 2006 vocht hij 38 wedstrijden, waarvan hij er 25 won, 12 verloor en waarvan één gevecht onbeslist eindigde. Schilt won driemaal de titel King of Pancrase en tweemaal was hij daidojuko kampioen. Op 4 maart 2007 veroverde hij de net ingevoerde Super Heavyweight Belt, door als eerste persoon Ray Sefo knock-out te slaan. Tevens was dit het eerste K-1-gevecht waarin hij zelf neer ging.

Schilt won de World Grand Prix Final in 2005. In de eerste ronde won hij van de Nieuw-Zeelander Ray Sefo. In de tweede ronde werd regerend kampioen Remy Bonjasky verslagen, waarop Schilt in de finale de Braziliaan Glaube Feitosa versloeg. Hij won de World Grand Prix Final in 2006, deze keer door in de finale Peter Aerts te verslaan. Hij won de World Grand Prix Final in 2007 door achtereenvolgens Glaube Feitosa (op beslissing van de jury), Jerome Le Banner (technisch knock-out in de tweede ronde) en Peter Aerts te verslaan. Hij raakte Aerts in de eerste ronde van de finale met drie tikken op het hoofd. Bij de derde tik verdraaide Aerts zijn knie zodanig dat hij niet meer verder kon.

Hij won de World Grand Prix in 2009 door achtereenvolgens Jerome Le Banner,Remy Bonjasky en in de finale Badr Hari met een knock out te verslaan. Met zijn vierde K1-titel komt hij op gelijke hoogte met Ernesto Hoost. Met die overwinningen hoort hij, samen met Ernesto Hoost (4x), Peter Aerts (3x) en Remy Bonjasky (3x sinds 2008), bij het kleine gezelschap vechters ter wereld die minstens drie keer de K-1 World Grand Prix Final won.

Schilt is de enige die deze titel drie keer op rij wist te bemachtigen. Een gooi naar een vierde titel op rij kon hij niet doen. Schilt verloor bij de 'Final Elimination' in Seoel van Peter Aerts en was daarmee uitgeschakeld voor de grote WGP-finale van 2008. In december 2009 won hij opnieuw de K1 door in de finale de Marokkaan Badr Hari te verslaan. Hiermee nam Schilt revanche voor de eerder verloren partij in de Amsterdam Arena.


Trivia

Sem Schilts opkomstmuziek is het nummer “2 Hot 2 Handle” van Algerino. Deze rapcore-track is speciaal gemaakt voor Team Golden Glory.

Zie hier de videoclip van Algerino


Beeldmateriaal van Sem Schilt


K-1 GP finale 2007 Sem Schilt vs Jerome le BannerRemy Bonjasky vs. Semmy Schilt - K-1 WORLD GP Semi FINAL 2009

Zie hier de beelden van dit gevecht


Info op maghrebmagazine.nl d.d. 16 mei 2009

Badr Hari vernedert Sem Schilt

K-1-vechter Badr Hari heeft zijn terugkeer in de ring van de Amsterdam ArenA opgeluisterd met een verpletterende overwinning. In het slotgevecht van het It’s Showtime Gala maakte hij gehakt van Sem Schilt, de drievoudig wereldkampioen. Voor het oog van ruim 20.000 enthousiaste toeschouwers klaarde Hari de klus binnen een minuut, waarin zijn opponent uit Zuidlaren twee keer tegen het canvas ging. ,,Ik heb de mensen waar voor hun geld gegeven”, jubelde Hari (24) na zijn indrukwekkende triomf, in De Telegraaf.

Direct nadat hoofdscheidsrechter Ubeda een vroegtijdig einde maakte aan de partij bestormden tientallen vrienden en familieleden de ring. ,,Het was een gekkenhuis”, aldus Hari, die met zijn zege de It’s Showtime-wereldtitel in het superzwaargewicht veroverde. De kansloos gelaten Schilt toonde zich een goed verliezer door de Amsterdammer van Marokkaanse afkomst op een applausje te trakteren.

Hari, bijgenaamd de Golden Boy, betrad medio 2005 voor het laatst de ring in zijn eigen stad. Na een pijnlijke nederlaag tegen Stefan Leko werd hij destijds uitgejoeld door het kritische Nederlandse vechtsportpubliek. Jarenlang had Hari er geen trek in om in Nederland te vechten. Totdat hij gisteravond zijn comeback maakte. Een terugkeer die alle vechtsportfans zich nog lang zullen heugen.

Voor Hari is de zege op Schilt een grote opsteker, na de diskwalificatie in de grote K-1-finale van vorig jaar en een zware knock-outnederlaag tegen Alistair Overeem. Zo schrijft het dagblad.


It’s Showtime Finale: Badr Hari vs Semmy Schilt

Op 16 mei 2009 werd in de Amsterdamse Arena de zevende editie van het It’s Showtime Kickboxgala gehouden. In de finale nam het grote talent Badr Hari het op tegen de drievoudig K-1 winnaar Semmy Schilt.

Zie hier het beeldmateriaal van deze wedstrijd


Info op k1update.nl d.d. 5 december 2009

Sem Schilt winnaar K1 finale 2009

Voor de 4e keer heeft Sem Schilt vandaag 5 december 2009 de finale van de K-1 World Grand Prix gewonnen. Het prestigieuze toernooi dat 13 keer eerder werd gewonnen door een Nederlander werd ook dit jaar door Nederlanders gedomineerd.

Badr begon in tegenstelling tot zijn vorige partij tegen Schilt gecontroleerd aan de partij en wist met een paar rake klappen de Rotterdammer tegen de touwen drukken. Helaas voor Badr kon hij Sem niet domineren zoals hij eerder dit toernooi deed bij Alistair Overeem. Badr begon wat wild in het rond te zwaaien en verloor zijn concentratie. Sem die Badr goed van zich af wist te houden plaatste één van zijn befaamde linker jabs vol op het gelaat van de Marokkaanse Nederlander.

Resultaat: 8 tellen voor Badr. Sem die gecontroleerd de druk op Hari opvoerde verschalkte hem vervolgens met een Braziliaans ogende high-kick wat Hari een 2e knockdown opleverde. De alles of niets aanpak van Badr mocht niet baten. Met een fraai op de lever geplaatste halve front-kick wist Sem voor het ingaan van de laatste minuut definitief aan einde te maken aan de ambities van Badr.

Sem Schilt evenaart met zijn 4e K-1 WGP titel het record wat op naam staat van K-1 legende Ernesto Hoost. Ook hij wist 4 keer het Japanse kickboks toernooi op zijn naam te schrijven.


Badr Hari vs Semmy Schilt - K-1 World GP Final 2009

Zie hier het beeldmateriaal van deze wedstrijdInfo op telegraaf.nl d.d. 05 december 2009

Sem Schilt wereldkampioen K - 1

Sem Schilt is de nieuwe wereldkampioen K-1. Onder het toeziend oog van een uitzinning Japans publiek sloeg The Hightower in de eindstrijd van het grootse vechtsportgala zijn opponent Badr Hari al in de eerste ronde (technische) knock-out. Daarmee zag Hari voor de tweede keer op rij, vorig jaar werd hij in de finale tegen Remy Bonjasky gediskwalificeerd, de kampioensgordel aan zijn neus voorbijgaan. Voor Schilt betekende het zijn vierde wereldtitel.

Op weg naar de eindstrijd versloeg Schilt Jerome Le Banner en regerend kampioen Bonjasky, beide keren op technische knock-out.
Schilt opende de finale tegen Hari furieus. De 36-jarige vechter van Golden Glory sloeg Hari binnen twee minuten drie keer tegen de grond. Bij de derde keer acht tellen was het einde verhaal voor de Marokkaanse Amsterdammer. In de finale betekenen drie downs immers een technische knock-out.

Overigens bewaarde Schilt slechte herinneringen aan Hari. De twee vechters ontmoetten elkaar afgelopen mei in de Amsterdam Arena, waar Hari gehakt maakte van Schilt. The Golden Boy klaarde de klus destijds binnen een minuut, waarin zijn opponent uit Zuidlaren twee keer tegen het canvas ging. In Yokohama liep vandaag echter alles anders. Met de vierde eindzege evenaarde Schilt het record van Ernesto Hoost, die eveneens viermaal de wereldtitel bij de K-1 pakte. The Hightower veroverde eerder al in 2005, 2006 en 2007 de kampioensgordel. Met zijn wereldtitel verdiende Schilt 400.000 dollar.

Sem Schilt

Leeftijd: 36
Bijnaam: Hightower
Team: Golden Glory
Land: Nederland
Prestaties K-1: 36 partijen (31x winst, 4x verlies, 1x onbeslist)
Winnaar 'K-1 World GP Final': 3x (2005, 2006, 2007).

Badr Hari

Leeftijd: 24
Bijnaam: The Golden boy
Team: It's ShowTime
Land: Marokko (woonachtig in Nederland)
Prestaties K-1: 22 partijen (16x winst, 6x verlies)


Info op bndestem.nl d.d. 11 december 2009, een artikel van Jaap van Brummelen

Sem Schilt wint vierde wereldtitel K1

Vechtsport  - Hoe groter de held, hoe talrijker zijn bijnamen.
Sem Schilt had al een bloemrijk rijtje: 'Hightower', 'The Terminator', 'Vriendelijke Reus'.

Maar de meest legendarische van allemaal kreeg hij zaterdag van het Amerikaanse journaille: GOAT. De letters staan voor Greatest Of All Time. De manier waarop de 36-jarige gigant uit Zuidlaren in Japan zijn vierde K1-titel veroverde getuigde van eenzame klasse.

'The beast is back' kraaide trainer, steun en toeverlaat Dave Jonkers van plezier. Jonkers kent zijn oogappel als z'n eigen broekzak. Ver voor het vertrek naar Japan wist hij dat het wel snor zat toen hij zei: "De vierde kampioensbelt komt er aan." Meer dan ooit voelde Schilt, die traint bij sportschool Golden Glory in Breda, zich geroepen om de hele wereld te laten zien dat er maar één de beste is. Na drie wereldtitels op rij lag hij er vorig seizoen in het voorportaal naar de finale al uit.Tot ergernis van Schilt, die sterk de indruk had dat de Japanse organisatie een smerig spel speelde. "Er is een politiek spel gespeeld om mij buiten de finale te houden. Door de beide finalisten van vorig jaar Remy Bonjasky en Badr Hari te verslaan heb ik bewezen dat ze dat ten onrechte hebben gedaan." In de verovering van zijn vierde kampioensbelt mag hij dan niet uniek zijn (Ernesto Hoost ging hem voor), qua netto vechttijd staat Schilt op eenzame hoogte. Om in volgorde van opkomst Jerome le Banner, Remy Bonjasky en Badr Hari uit te schakelen had de 2 meter 12 lange kolos niet meer nodig dan de gemiddelde bereidingstijd van een zachtgekookt ei: 5 minuut 53 seconden.

In 353 seconden werd Schilt dus 400.000 dollar rijker. Hij bewees daarmee 18.000 uitzinnige Japanners in de Yokohama Arena dat hij veel meer is dan de houten Klaas, waar hij jarenlang ten onrechte voor is uitgemaakt. Vertrouwen heeft hij ook volop: "Volgend jaar ga ik voor de vijfde titel."


Info op provincie.drenthe.nl d.d. 16 december 2009Sem Schilt op provinciehuis ontvangen

Commissaris van de Koningin Tichelaar en gedeputeerde Haarsma hebben vandaag Sem Schilt en zijn vrouw Juliana ontvangen op het provinciehuis in Assen.

Op zaterdag 5 december werd de Drentse sportman in de Japanse stad Yokohama voor de vierde keer wereldkampioen in de vechtsport K-1. De 36-jarige Schilt won al in de eerste ronde met een technisch knock-out van zijn tegenstander Badr Hari die voor Marokko uitkwam. De commissaris en de gedeputeerde waren onder de indruk van de manier waarop Sem Schilt op wereldniveau zijn sport bedrijft. De sportschoolhouder uit Zuidlaren vertelde dat hij tot zijn prestaties komt zonder de intensieve begeleiding die de meeste sporters kennen.

`Ik voel zelf wel aan mijn lichaam hoever ik kan gaan en af en toe neem ik een tabletje vitamine C". Trainer Dave, die hem al zestien jaar begeleidt, is volgens de wereldkampioen K 1 zijn beste raadgever en `Juliana zorgt dat ik de juiste voeding krijg".


Info in destentor.nl d.d. 25 maart 2008, een artikel van Andre Valkeman

Sem Schilt geeft garantie tot aan de stoeprand

Twee meter en twaalf centimeter, 133 kilo. Wie zegt dat Sem Schilt (34) een imposante verschijning is, drukt het te zwak uit. Het is een koelkast met pootjes, zo groot. De reus is drievoudig winnaar van de K1. Net als de Formule 1 bij autosport wordt K1 als hoogste klasse in de vechtsport gezien. De Zuidlarenaar is God in Japan, waar de finale van de K1 plaatsheeft. Op paaszondag was Schilt als begeleider van zijn eigen kickboksteam aanwezig tijdens de eerste editie van het vechtsportgala Eastside Rumble in sporthal Jachtlust in Twello.

De kickbokser zou gaan stoppen met de K1 om een nieuwe uitdaging te zoeken, zo waren de berichten toen hij de Japanse trilogie compleet had. ,,Ja, dat zeiden de krantenkoppen'', vertelt Schilt. ,,Ik heb alleen gezegd dat als er iets op mijn pad mocht komen, ik misschien zou gaan nadenken.'' De vechtsporter vond geen aanbod om zich mee te verlekkeren. Dus gaat hij gewoon proberen een kwartet K1-titels te veroveren? Schilt knikt heftig en haalt adem. ,,Maar dat kan ook zo veranderen, één telefoontje en het kan anders zijn.''

Hij geeft dus garantie tot de stoeprand. Schilt vecht voor zijn brood. In Amerika zijn ook interessante kickboksevenementen en sponsorcontracten te verdienen. Misschien is er voor hem daar wel meer geld te verdienen dan de vier ton aan dollars die hij met zijn laatste K1-titel inde. ,,Ja, wie weet is dat zo. Maar de impact in Japan is toch veel groter. Bovendien zijn ze in Amerika heel erg gericht op hun eigen jongens.'' Die bezitten een voortrekkersrol, denkt Schilt. ,,In Japan hebben ze het mij ook niet makkelijk gemaakt.'' Bij de vuurdoop in Azië kreeg de reusachtige vechter gelijk de moeilijkste tegenstanders. Voorlopig blijft Schilt zitten waar hij zit en gaat hij de strijd, bijvoorbeeld in Amerika, niet aan.Momenteel heeft hij ook zoveel impressies in het overzien van zijn leven. Zijn wandel is de afgelopen drie maanden als een regenboog zo kleurrijk. Prolongatie van de meest begeerde kickbokstitel, vader worden van een zoon en daar tussendoor trouwde hij ook nog even. ,,Ja, het is geweldig allemaal'', zegt 'Semmy' lachend.

Het was ongeveer tien jaar geleden dat organisator Geronimo de Vries en Schilt met elkaar omgingen. De tijd stond bij de twee voor niks. Als vriendendienst voor zijn kameraad uit vervlogen tijd was Schilt meer dan bereid om met zijn team te komen in Twello. Daarnaast was er de mogelijkheid voor bezoekers om tussen de wedstrijden in sporthal Jachtlust de vechter te ontmoeten en met hem op de foto te gaan. Aan het eind van de dag stonden De Vries en Schilt indirect tegen elkaar in de ring. Beide coachend: Schilts pupil Van de Laan won van Janssen.


Bezoek hier de website van Sem Schilt


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl