In en om Assen

Silvia SwartBiografie Silvia Swart


Ik ben 34 jaar (geboren op 16 november) en heb een zoon van 12 die Daryl heet. Ik woon sinds November 2006 samen met mijn vriend Jacob in het huis waar ik geboren ben naast dat van mijn ouders. Mijn ouders hebben al ruim 25 jaar een cd-zaak in Valthermond en verkopen voornamelijk piraten- en Duitstalige muziek (Platenkoning JB Swart), en zo ben ik met piratenmuziek opgegroeid. Mijn ouders zijn tevens producent en hebben diverse verzamel cd’s uitgebracht, o.a. van Telstar. Doordat mijn ouders de serie Originele Piratenhits (60 delen) uitbrachten, ben ik gaan zingen. Mijn eerste liedje was 'Bandieten Johnny' (staat op de Originele Piratenhits deel 27) en daarna heb ik voor deel 29 'Mooie vreemde man' ingezongen.

Ik schrijf zelf mijn eigen nummers. Alleen bij mijn laatste cd/dvd album heb ik 7 nummers geschreven en de andere 7 zijn door tekstschrijver Wilfried Poorthuis geschreven. Op deel 50 van de Originele Piratenhits serie sta ik samen met mijn broer Peter (helaas door een ongeval in Febr. 2003 overleden op 19e jarige leeftijd) met het lied: 'Niemand laat zijn eigen kind alleen' speciaal gemaakt voor mijn vader's 50e verjaardag. Ik heb 5 jaar (vanaf 1997) in een stemmingsorkest gezongen genaamd: 'The Greenlights'. Wij hebben onder die naam ook een single uitgebracht met de nummers: 'M'n opa is een zendpiraat' en 'Waar ben jij' (Waar ben jij staat tevens op mijn eerste cd getiteld 'Duizend vragen'). Ook hebben we een tv optreden bij Veronica Call tv gehad.

In 2003 ben ik als solo-zangeres begonnen. De reden waarom ik voornamelijk Nederlandstalige muziek zing is omdat ik het gezellige muziek vind die een ieder mee kan zingen. Maar ik heb ook wel Engelstalige nummers (country, top 100) in mijn repertoire. Ook heb ik ca 100 liedjes voor piraten gemaakt. Speciale tunes voor en over de (il)legale piratenzenders bij ons uit het Noorden. Ik heb inmiddels 4 cd albums uitgebracht. Mijn eerste cd heet: ‘Duizend vragen’ en bevat 16 tracks. Het tweede album heet: ‘Ik vond bij jou het geluk’ en bevat tevens 16 tracks. Het derde album heet: ‘IK’ en bevat maar liefst 20 tracks. Mijn vierde album getiteld: ‘Droom van werkelijkheid’ is onlangs uitgekomen in December 2008 en bevat 14 tracks plus een bonus dvd met daarop 6 dvd clips.

Ik sta met een clip van 'Duizend vragen' op een DVD van Hollandse Artiestenparade deel 2 van Vincent Produkties. Ook sta ik op twee dvd's van het Megapiratenfestival n.l die van Nieuwleusen en van Surhuisterveen en kun je mij geregeld zien bij TV Oranje, Sterren.nl, RTV Drenthe, Noord en Oost. In 2007 brachten mijn ouders mijn eerste Vinyl single uit met de titel: T’rug naar jou. Daarna volgden er nog 2 Vinyl singles: Gimme gimme gimme (your love) en In jouw mailbox staan 3 xxxjes van mij. In Juni 2008 heb ik een platencontract bij Prent Music (CD hal Ruinen) getekend waar ook Jannes begonnen is en de groep Mooi Wark bij zit. Daar heb ik de single cd én een vinyl single: Droom van werkelijkheid (NL versie op This is the life van Amy McDonald) bij uitgebracht.

Dit lied staat inmiddels op diverse verzamel cd’s o.a. het jaaroverzicht door Sony uitgebracht. Met dit lied heb ik in de NL talige top 100 gestaan en ben o.a. bij Giel Beelen (3fm) geweest. Daarna kwam er nog een cd én vinyl single met de titel: Dat kan alleen een man als jij en volgde mijn cd/dvd album. Mijn verdere hobby's zijn: 'mijn pc(internet)', 'Volkswagen Kever' (waarvan ik zo'n 700 miniatuurtjes heb) en 'skeeleren' (10 kilometer per keer). Instrumenten bespeel ik helaas niet. Wel heb ik orgel/gitaarlessen gehad, maar daar ben ik niet mee door gegaan. Ik zing dus ook met orkestbanden. Ik heb een paar jaar in een cd zaak te Emmen gewerkt en ben nog een poosje vertegenwoordigster in cd's (hoe kan het ook anders) geweest door heel Nederland.

Nu ben ik werkzaam bij de thuiszorg voor 15 uur per week. Heel anders, maar wel heel gezellig! Nu hebben jullie een beetje een indruk over hoe mijn leventje eruit ziet.


Silvia Swart - Trug naar Jou


In 2007 begon zangeres Silvia Swart uit Valthermond met het uitbrengen van singles op (ouderwets) vinyl. 'T'rug naar Jou' was Silvia's 1e single welk naast CD ook op Vinyl werd uitgebracht in 2007. Tot op de dag van vandaag zijn vinyl-singles weer helemaal in en een 'must' voor collector verzamelaars. Zie hier de videoclip (in hoge kwaliteit) exclusief via RTVSMedia.


Bezoek hier de website van Silvia Swart


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl