In en om Assen

TangarineInfo op Wikipedia.nl

Tangarine & Friends is een Nederlandse band, bestaande uit Sander Brinks (zang, gitaar), Arnout Brinks (zang, gitaar), Bernard Gepken (drum, mandoline), Han Datema (dobro), Floris de Vries (banjo) Tom Charmes (basgitaar) en Martine Stulp (viool).


Biografie

De tweelingbroers Sander Brinks en Arnout Brinks vormen de basis van Tangarine. Ze worden geboren op 16 augustus 1983 in Lelystad en verhuizen op negenjarige leeftijd naar Assen. De broers beginnen met het schrijven en componeren van liedjes, deels met invloeden van hun helden Simon & Garfunkel, The Beatles en Bob Dylan. Zo maken ze gezamenlijk een muzikale reis, die ze op het punt brengt waar ze nu beland zijn: hun muziek met elkaar delen en omvormen tot één geheel. In januari 2008 komt hun debuutalbum "Between the Lines" uit. Daarop staan elf verhalende folksongs, met duidelijke invloeden van eerder genoemde artiesten. Met een visie over politiek, geloof en het leven is de toon van Tangarine gezet.

Na de release van "Between the Lines" komen de broers in contact met andere muzikanten, waarmee ze hun passie voor folk- en rootsmuziek delen. Tezamen vormen zij de formatie Tangarine & Friends. In oktober 2008 verschijnt het nieuwe album "Fields of Poetry", die over het inslaan van een nieuwe muzikale weg gaat. Op 31 oktober 2008 komt hun eerste single "This old robe" uit.

In mei 2009 plaatsen Tangarine & Friends zich voor de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie alternative/rock. Niet veel later duikt de band de studio in om te werken aan hun nieuwe single "Fields of Poetry", naar het gelijknamige album. De release van de single is op 7 oktober 2009. De bijbehorende clip is gemaakt door videokunstenaar Thomas Grootoonk, die eerder voor de band de video voor "This old robe" maakte. Na het succes van het nummer besloten ze weer samen te werken, hetgeen resulteert in een prachtige video. Deze is onder andere opgenomen in Het Oude RKZ te Groningen.


Info op woestenledig d.d. 17 maart 2011

Talentprijs Drenthe 2011 naar Tangarine

Tangarine is uitgeroepen tot winnaar van de Drentse Talentprijs 2011. Arnout en Sander Brinks krijgen de prijs voor hun 'authenticiteit en productiviteit'. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens het Kunst & Cultuur Gala Drenthe in Schouwburg Ogterop in Meppel. De jury noemt het popduo uit Assen, dat twee cd’s heeft uitgebracht en veel optreedt, professioneel, consistent en oprecht. "Het duo speelt met melancholie en straalt een onschuld uit die overeenkomt met de jaren 50 en 60.

De broers hebben dit doorgevoerd in mooie teksten en meerstemmige samenzang, maar ook in hun styling, van haardracht en kleding tot fotografie en decor. Met deze basis hebben de broers de kans om door te groeien tot een landelijk bekend duo." Het is voor de tweede keer dat beide prijzen zijn uitgereikt. Doel is te laten zien welke bijzondere culturele initiatieven er in Drenthe zijn en nieuwe ontwikkelingen te stimuleren. Initiatiefnemers zijn de vier Drentse schouwburgen, Biblionet Drenthe, CBK Drenthe, RTV Drenthe en K&C, voorheen Kunst en Cultuur Drenthe.


Info op madeindrenthe d.d. 24 maart 2010Elly Nieman maakt re-recording van Tegenwind met Tangarine & Friends

Drukke tijden voor de muzikanten van Tangarine & Friends. Deze week verscheen van Elly Nieman een nieuwe single. Het Nummer 'Tegenwind' is een nieuwe versie van een track die oorspronkelijk afkomstig is van haar soloalbum 'Circusprinces'. Samen met de muzikanten van Tangarine & Friends is het nummer opnieuw opgenomen in de SingSing Studios in Metslawier.


Info op Drenthe journaal d.d. 29 oktober 2011

Elly en Rikkert met Tangarine in de Amer

Het bekende gospelduo Elly en Rikkert en de formatie Tangarine spelen op vrijdag 4 november in de Amer in Amen folkmuziek ‘van toen, nu en straks’. Vrije vogels, een betere omschrijving is er voor Elly en Rikkert niet te vinden. Het duo laat zich door niets en niemand in een hokje duwen. In hun muziek komt steeds weer de zoektocht naar de zin van het leven tot uiting. In hun liedjes hebben ze oprecht aandacht voor het verhaal van het lijden en de troost, van mensen die tussen wal en schip vallen in een maatschappij die steeds meer materialistisch en individualistisch wordt.

Dat Nederlandstalige folk niet per se bombastische pseudo-poëzie hoeft te zijn, bewijzen ze in soberheid en met direct taalgebruik. Tangarine is de formatie van de broers Arnout en Sander Brinks. Het duo slaagt er in om jazz, soul, singer-songwriter en folkmuziek op innemende wijze in elkaar te verstrengelen. Tangarine speelt eigenzinnige, principiële, warmbloedige en empathische liedjes. Liedjes met aangename zeggingskracht door hun catchy melodieën en de perfect harmoniërende en opvallende stemmen van de tweelingbroers. De mannen stonden in de finale van de Grote prijs van Nederland.


Elly Nieman & Tangarine "Tegenwind" officiële videoclip


Officiële videoclip voor de single Tegenwind van Elly Nieman en Tangarine & Friends, op de tandem door het Drentse land. Het is een Folk / Americana versie van het originele liedje dat staat op Elly Nieman's (Elly & Rikkert) solo album "Circusprinces" uit 2009


Seek & Sigh

Info de Volkskrant d.d. 24 april 2013. Recensie van Gijsbert Kramer

Van jarenzestigpop naar country en weer terug; keer op keer verbaas je je erover hoe knap de stemmen van Sander en Arnout elkaar aanvullen

De tweeling Sander en Arnout Brinks trok al jaren langs zaaltjes, feesten en partijen om hun knappe samenzang te laten horen aan wie er ook maar een beetje interesse in had. De broers uit Assen brachten in eigen beheer ook al een viertal albums uit, voordat De Wereld Draait Door ze vorig jaar hun minuut speeltijd gaf. Dat hielp, Tangarine had vervolgens de platenmaatschappijen voor het uitkiezen. De twaalf akoestisch getoonzette liedjes die ze op hun eerste plaat voor Excelsior Recordings opnamen, zijn stuk voor stuk wonderen van samenzang.

Simon & Garfunkel, Jayhawks, maar ook de Paulusma-tweeling uit Daryll-Ann hoor je terug in de fraai opgenomen liedjes. Van jarenzestigpop naar country (Walking on a Dead End Street is van een Gillian-Welch-schoonheid) en weer terug; keer op keer verbaas je je erover hoe knap de stemmen van Sander en Arnout elkaar aanvullen. En los van de mooie composities zijn de teksten, waarin de broers hun moeizame tocht tot zelfstandigheid bezingen, ook de moeite waard.Bezoek hier de website van Tangarine© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl