In en om Assen

Willem Homan


Dag beste mensen,

Marcel Behr en Willem Homan.....alias Badmuts Beer en Rappe Willem....denderen gewoon stug door! Het mooie en aparte van de inmiddels vele liedjes en video-clips...is wel dat iedereen alles gewoon gratis voor niks kan downloaden! Beide discrete heren...woonachtig in respectievelijk Assen en Groningen....doen alles gewoon helemaal voor de gein!

Er staan reeds enkele (5) video-clips van Nooitvanheurd in de verzoek parade van TV Oranje! We zullen de link
( klik hier) er even bijdoen nu en U kunt vervolgens daar Nooitvanheurd intypen en dan een liedje als verzoek indienen....is zo gebeurd...kost nog geen 30 seconden...dussssssss....bedankt alvast! Bijna iedere week wordt er door de beide heren van Nooitvanheurd wel een nieuw nummer geschreven, gecomponeerd en opgenomen....van lief tot spontaan...van diepzinnig tot dubbelzinnig....van normaal tot wat "extremer".....voor elk wat wils zullen we maar zeggen, maar enthousiasme is hun grote drijfveer! Inmiddels reeds 20 liedjes...als MP3 uiteraard.....voltooid!

Op www.nooitvanheurd.nl kunt u al deze wonderbaarlijke aparte en diverse liedjes gratis downloaden en inmiddels staan er ook al zo'n dikke 40 (!!!) diverse video-clips van Nooitvanheurd op You Tube! Op voornoemde nooitvanheurd website staan er ook reeds een aantal "proffesionele" video-clips! Maar ook "home-made" video-clips en andere compilaties! U zou er eens voor moeten gaan zitten...lachen, gieren en brullen.... "Gezeur en Gezeik" is zojuist upgeload naar YouTube....evenals "Vrouwen zeuren"....en een leuke bijkomstigheid is wel dat Willem's kleindochter o.a. als figurant in beeld komt bij Gezeur en Gezeik en Willem's dochter één van de hoofdrollen vertolkt in Vrouwen zeuren! (Willem zo trots als een pauw natuurlijk....)Afgelopen week zijn "Ameland" en het "Limerick Lied" opgenomen in de muziek-opname-studio van Jaap Huisman te Zuidlaren (Studio Locust) en deze moeten momenteel nog worden afgemixed! John Haze...de welbekende zanger en alleskunner uit Kropswolde doet in beide liedjes de accordeon-partijen en ook daar zijn beide heren trots op! Volgende week worden beide nummers...als nummer 19 en nummer 20 (!!!!!) op de www.nooitvanheurd.nl site geplaatst trouwens! Uiteraard komen er nog veel meer "hits" de komende tijd!

2010 is het jubileum jaar voor de Asser TT....de 80e keer...en ook daar hebben beide heren reeds een lied voor op de planken liggen....wordt ook vervolgt dus! Er zijn het laatste halfjaar alweer 3 promo-CD-singles verschenen, maar het is tevens de bedoeling dat er eind februari/begin maart een hele echte CD van de persen rolt....en deze zal tegen minimale (kost)prijs worden aangeboden! Over een CD-presentatie wordt nog nagedacht...u hoort dat latersssssss maar tijdig! In april zal er een CD verschijnen van de combinatie Nooitvanheurd en Lekker Fris trouwens......een speciale TT CD met 5 denderende TT hits!

Groetjes, veel plezier weer met alles en bedankt voor het lezen ... Marcel en Willem


Biografie van Willem Homan

Willem Homan is geboren op 25 februari 1952 te Zeijen. Wanneer hem gevraagd wordt op welke datum hij is geboren kan het antwoord 1956 of zelfs 1960 luidden. In 1963 verhuist hij naar Bunne om vervolgens in 1971, na korte uitstapjes naar Rolde, Groningen en Stadskanaal, in Assen te belandden. In 2003 vertrek hij voor een periode van twee jaren naar Antwerpen, woont daarna een jaar in Leeuwaren om zich daarna weer voor een periode van twee jaren in Assen te vestigen. In 2009 verruild hij Assen voor de stad Groningen.

Tijdens zijn leerplichtige periode belandt hij op de Mulo, maar aangezien Willem het nut van leren tijdens die periode nog niet inzag, maakt hij deze niet af. Er volgen later een aantal praktijk gerichte opleidingen zoals: het kantoordiploma A, het diploma handelskennis, het praktijkdiploma boekhouden, een vakbekwaamheids diploma voor het runnen van een café bedrijf en een SvH verklaring voor sociale hygiëne, noodzakelijk voor iedereen die op verantwoorde wijze alcohol wil schenken en verkopen en daarmee wil voldoen aan de eisen zoals die zijn vastgesteld in de Drank- en Horecawet.

Wanneer zijn werkbare staat van dienst onder de loep wordt genomen blijkt daaruit dat Willem gezien kan worden als een ondernemende man die veranderingen binnen een werkkring niet schuwt. Op 16 jarige leeftijd wordt hij administratief medewerker en twee jaren later assistent boekhouder. Vervolgens gaat hij in 1972 verplicht onder de wapenen en terwijl iedere dienstplichtige minimaal 16 maanden in het uniform moet rondlopen, zien we dat Willem in 1973 (een jaar later?) werkzaamheden als acquisiteur gaat verrichten. Hetgeen mogelijk inhield dat hij klanten, abonnees of adverteerders aan het werven was. Maar hoogst waarschijnlijk niet voor Defensie.

In 1974 wordt hij verkopen / schoenhersteller om een jaar later een schoenwinkel annex hakkenbar in Rolde te openen. Vier jaren later runt hij een hakkenbar in Assen, opent een feestwinkel in Assen (in 1984) in 1987 een feestwinkel in Groningen, in 1989 een textieldrukkerij in Assen en een jaar later een seks shop in de hoofdstad van Drenthe.

In 1994 wordt Willem raadslid en wethouder van Assen. Zes jaren later vermeld zijn curriculum Vitae dat hij 'overspannen als een kanarie' deze werkzaamheden staakt. Dit zelfde overzicht laat zien dat hij in de periode 2002 tot 2005 afwezig is, een time out neemt, het rustig aan doet. Een jaar later start hij een beletteringbedrijf in Leeuwarden en in 2007 een mobiele service


Oud-wereldkampioen schaatsen Hilbert van der Duim heeft bij de raadsverkiezingen zoveel stemmen getrokken voor zijn partij PLOP (Politiek Logisch Oprechte Partij) dat hij met gemak op een raadszetel belandde. Echter Hilbert bedankte zodat Willem 'Rappe Willem' Homan de honneurs van PLOP in de Asser raad gaat waarnemen (foto Nieuwsblad van het Noorden; 2 maart 1994)


 Willems muzikale carrière

Als "rappe"schoenlapper en parttime barkeeper kwam Willem, per ongeluk expres in het geintrio "De Lummels" terecht. De Lummels was een zeer vreemd trio, bestaande uit Gert de Kneup, Kees Snor en Rappe Willem. Deze sjappen woonden toevallig allemaal in Assen! Gert woont nu in Liempde, Kees in Groningen en Willem heeft zich....na wat omzwervingen....wederom gevestigd in Assen maar ook weer in Antwerpen....

Deze "feestgangers" lieten in 1983 hun eerste "hit" verschijnen. De treffende titel: "Hoe kom je d'r op, hoe kom je d'r af". Al snel werd het trio een duo, Kees Snor zag het niet meer zitten en Willem ging verder met Gert de Kneup. In 1984 kwam er dan ook een heuse TT single uit: "Crazy Dutch TT". Een regionale superhit! Vervolgens kwam er in 1985 een héle dubbelzinnige single uit: "Voor het zingen de kerk uit" en op de B-kant "M'n kop doet zeer". De titel-song flopte volledig, maar de B-kant sloeg wél aan! Het ging over een..... echte druiper ! Zullen beide heren daar last van gehad hebben of zo....... De plaat werd zelfs in Hilversum gedraaid! Vooral bij de VARA en de VPRO!?

De Kneup haakte vervolgens ook af en Willem, inmiddels zelf caféhouder, ging z'n eigen gang. In 1986 kwam dan ook z'n eerste solo-single tot stand, nl. "Net iets anders". Toevallig (?) ook de naam van de 3 café's die Willem heeft bestiert...... (Assen, Groningen en Stadskanaal) In 1986 heeft Willem trouwens "live" een aantal nummertjes opnieuw ingezongen inclusief "het Kippelied", oftewel: Willem in de film..... (bij Studio Anne Doedens in Eelde!) Tijdens Willem's verblijf in Groningen (1988 en 1989, café Net iets Anders" aan het Schuitendiep, nu bekend als cafe "Kachel!) nam Bennie Hulshof van Mood en Fun met Willem "Bier is net iets anders" (oftewel het bierlied!) op. Volgens kenners een regelrechte piratenhit!


1992 was een topjaar voor Rappe Willem.

Samen met Albert Mast (het duo "RAPALLIE") dook hij met diverse Drentse bands, te weten Brink'ls Boogie Band, Malthouse, Back Side Boots en Royal Relation, de studio in, waaruit de verzamel CD "Hoezo Onneuzel" ontstond. Hij was er uitermate trots op dat Eelco Gelling de gitaarsolo's deed op "Rapallie's" parodie van Cuby's Nighttrain, nl. In't veen.

Ook Alides Hidding (zanger Time Bandits) droeg z'n steentje bij met het prachtige lied "Stand by your man"! Daarna werd nog samen met diezelfde Albert Mast een parodie gemaakt op de house-plaat "Rode balschoentjes" en "rubber kaplaarzen", nl. "Geeele holt'n klomp'm". Een nummer dat werkelijk nergens op slaat, maar toch werden er zo'n 450 cassettes van verkocht! Mast vertrok vervolgens! In 1996 kwam samen met Blues Report, de nummertjes "Graanzen" en "Geesie" tot stand.Lekker Fris

"Graanzen" was een anti politiek nummer en "Geesie" was een "ode" aan z'n (inmiddels ex) vrouw!? Luistert en huivert..... (dat Geesie dat pikte....!?) In 1999 heeft Stairway (Roelof Beuving en Harry (géén familie!) Homan) met Willem en..... "De Joekels", een tweetal nummers opgenomen. Een nieuwe TT plaat ....."TT Blues"....en "Doe toch gewoon man", een cynisch lied over stress. (het bleek uit te komen, Willem raakte totaal zwaar overspannen!) Deze 2 nummers staan trouwens ook op die fameuze verzamel CD! Over die CD gesproken...... Een kortstondige hernieuwde samenwerking in 2000 met de super feest band "Lekker Fris" resulteerde in nóg eens twee toegiften op die CD! De beide TT nummers in een kompleet nieuwe rockende uitvoering! Ook het nummer "Pijpen" (?!?), geheel opgenomen door en in de "studio" van vriend Jan Diertens, is als extra bonus-track opgenomen op de (finale) grootste (s)hits van Willem! Tja.... eigenlijk zou iedereen dus die hele vreemde CD in huis moeten hebben........


Bezoek hier de website van Willem Homan


© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl